Hronika

Autobus sleteo s puta, lakše povređeno devetoro putnika

Autobus javnog gradskog prevoza sleteo je s kolovoza danas oko podneva u dvorište nekadašnje kasarne u Durmitorskoj ulici, potvrđeno je Niškim Vestima u Policijskoj upravi u Nišu. Devetoro putnika se javilo Hitnoj pomoći sa lakšim povredama. Među njima i petogodišnje dete.

Foto: Niške Vesti

“Autobus je prvo udario u betonsku ogradu, a onda i sleteo u dvorište nekadašnje kasarne”, kažu u policiji.

Prema rečima zamenika direktora Direkcije za javni prevoz Nenada Stankovića radi se o vozilu koje saobraća od 6 ujutru na redovnoj liniji Kalač Brdo – Sarajevska i iz garaže je izašlo ispravno.

“Nakon što je sa Kalač brda krenulo niz strmu ulicu došlo je do kvara, vozilo je izgubilo vazduh u kočionom sistemu tako da je na poslednjoj krivini pred uključenje na glavni put vozač totalno izgubio kontrolu nad autobusom”, istakao je Stanković.

Foto: Niške Vesti

On je dodao da je prava sreća da nije brzo vozio i da je vozač bio priseban pa  je izbegnuta veća nesreća.

“Možda je mogao da zaustavi vozilo uz neku ogradu, ili zid, ali bilo je dosta prolaznika, pa je morao da nastavi  pravo. Kolovoz je klizav, a i ulica je strma, tako da su to sve bile otežavajuće okolnosti”, objašnjava Stanković.

Putnici su medijama rekli da im je vozač rekao da pređu na levu stranu autobusa i da se drže. Kada su sleteli s puta, objašnjavaju da su pali na pod autobusa.

U policiji kažu da se uzrok nezgode utvrđuje i biće poznat nakon sprovedenog uviđaja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com