Društvo

Auto Moto Fest važan i za razvoj niških opština

Drugog dana ovogodišnjeg Sajma automobila, motora i prateće opreme, koji se do 8. oktobra, održava u niškoj hali Čair, Marija Brajdić, načelnica Uprave Gradske opštine Palilula, uručila je nagrade-zahvalnice organizatorima i učesnicima sajma.

Za najinteresantniji štand na Sajmu proglašena je auto kuća “Raavex Group doo” a za saradnju sa kupcima zahvalnica je uručena Auto kući “Krunić”. Za doprinos razvoju preduzetništva Oliveru Paunoviću, direktoru Sajma City Marketing Centru, organizatoru 8. Sajma automobila, motora i prateće opreme u Nišu i Maji Vodeničarski, PR Sajma.

O saradnji sa organizatorom Sajma-City Marketing Centrom, aktivnostima opštine Palilula na podsticaju privrednog razvoja i susedske saradnje u Regionu, podršci sektoru malih i srednjih preduzeća u susretu sa novinarima načelnica opštinske Uprave GO Palilula Marija Brajdić je naglasila važnost ovakvih manifestacija.

Foto: D. Vidojković

“Smatramo da ove sajamske manifestacije doprinose jačanju malih i srednjih preduzeća i promociji turističke privrede našeg grada. Mi smo u opštini Palilula to prepoznali i uvrstili u naš Akcioni program razvoja – Strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (SMPP)”, rekla je Brajdić.

Zahvaljujući projektnim aktivnostima, u opštini Palilula uspešno radi Centar za razvoj preduzetništva, čijim delovanjem je ojačan preduzetnički duh u našoj sredini. Opština je ostvarila saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Niš u organizovanju sajmova, privrednih izložbi i drugih promotivnih manifestacija i obrazovnih programa, dodala je ona.

Predsednik Gradske opštine Crveni krst Miroslav Milutinović nagradio je zlatnikom cara Konstantina auto kuću sa svoje teritorije za doprinos i učešće na ovogodišnjem Auto Moto Festu.

Foto: Nenad Petrović

“Podržavamo male privrednike sa naše teritirije da se razvijaju i napreduju, firma koja raste i razvija iz godine u godinu se jeste auto kuća “Velja Auto” i mi ovim zlatnikom želimo da ih podstaknemo da i nadalje posluju vrhunski”, rekao je Milutinović.

Poslednjeg dana Sajma predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, podeliće nagrade za najbolji automobil i najbolje uređen štand.

U 16 sati biće organizovan izbor za najlepšu hostesu, nagradu će tradicionalno uručiti Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com