Društvo

Asfaltira se Topličina ulica kod Pravnog fakulteta

Krenuli su radovi na obnavljanju Topličine ulice u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića koji je obišao radove investicija je vredna oko 12 miliona dinara, a rok za završetak je 60 dana.

Jedna od prometnijih ulica u užem centru grada, Topličina ulica u kojoj se nalazi studentski dom pravnog fakulteta, konačno će dobiti nov asfalt i trotoare bez rupa.

Gradonačelnik Niša kaže da je odluka o rekonstrukciji baš ove ulice doneta upravo zbog apela brojnih vozača koji su tvrdili da je ona u katastrofalnom stanju.

Iz Direkcije za izgradnju grada se nadaju da im vreme neće pokvariti planove.

„Vrednost investicije je 11 miliona i 900 hiljada dinara. U fazi smo ispitivanja posteljice i sve ide po planu. Nadamo se da ćemo u zadatom roku od 60 dana završiti kolovoz i trotoare Topličine ulice”, izjavio je nadzorni organ iz Direkcije za izgradnju grada, Zoran Đorđević.

bulatovic-obilazak

Kompletnu rekonstrukciju Topličine ulice prate javno komunalna preduzeća koja su prema rečima prvog čoveka Grada dužna da svoje planove usaglase sa ovim radovima.

„Ako se nešto uradi treba da nam služi dugi niz godina a ne da posle deset dana neko dođe i kopa toplovod, vodovod ili bilo kakav drugi priključak. Postoji nalog da se JK preduzeća toga moraju pridržavati. Nadamo se da će svi radovi biti gotovi do Srpske nove godine”, rekao je Darko Bulatović prilikom obilaska radova.

Topličina ulica se rekonstruiše prema redovnom programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2016-tu godinu. Biće urađeno skoro 200 metara  u dužini i 6 metara širine, kao i trotoari od 3 do skoro 7 metara širine.

toplicina

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com