Društvo

Ana Ilić: Imam veliku želju da iskustvo stečeno u inostranstvu prenesem na naše najmlađe sugrađanke

Nišlijka Ana Ilić o kojoj smo pre dve godine pisali kao uspešnom selektoru kadetske reprezentacije Austrije u sinhronom plivanju, nakon usavršavanja vratila se u rodni grad.

Pored “brušenja” karijere kao trener, međunarodni sudija evropskih i svetskih takmičenja, ona je u Beču završila specijalističke studije za pejzažnu arhitekturu i prostorno planiranje. Danas Ana vrlo rado odlazi na treninge najmlađih plivačica niškog kluba “Spin”.

Sportski klub “Spin” čija je predsednica Slađana Stanković, postoji blizu četiri godine i za to vreme takmičari ovog niškog kluba postigli su zavidne rezultate na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

“Još kao kadetska uzrasna kategorija, naše takmičarke postale su državni prvaci u timskim disciplinama u seniorskoj kategoriji. Svrstale su se u najbolje klubove u državi i samo u prvoj polovini takmičarske sezone, klub je osvojio sedam medalja na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Za takmičare od septembra ove godine zadužena je trener Marija Nešić”, kažu u ovom niškom klubu.

Ovaj uspešni niški kluba okuplja najbolje stručnjake iz oblasti kojom se bavi. Talentovane mlađe plivačice u grupi su koja je poverena Ani Ilić koja se vratila iz Austrije.

Foto: Ala Ilić; lična arhiva

Ana je već deceniju i po međunarodni sudija FINA A, 2015. do 2017. trener kadetske reprezentacije Austrije ( osvojila zlato u disciplini Combo ), 2014. do 2018. trener kluba Modling iz Beca sa kojima sam ostvarila brojne medalje, prvak države i brojne medalje na međunarodnim takmičenjima, 2012. trener za program Mlade olimpijske nade, projekat Olimpijskog Komiteta Srbije, 2010. do 2018. godine član Komiteta Mediteranskih zemalja u sinhronom plivanju.

“Obzirom na iskustvo u mlađim kategorijama, prihvatila sam rad u klubu sa mladim talentovanim plivačicama jer su one budućnost i baza svakog kluba i njima treba posvetiti veliku pažnju. Imam veliku želju da sve što sam stekla kao iskustvo u inostranstvu prenesem na naše najmlađe sugrađanke”, kaže Ana za Niške Vesti.

Foto: Sportski klub “Spin”; Ana Ilić

Kako je sportski klub “Spin” klub u kome se može trenirati plivanje, sinhrono plivanje, ronjenje i moderan balet, za plivačke treninge zadužen je Stefan Stojanović.

Sportski klub SPIN

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com