Sport

Aleksandar Stojičić spreman da zablista na međunarodnoj MMA sceni!

Niškog MMA borca koji godinama unazad uspešno gradi svoju profesionalnu karijeru u ovom sportu, Aleksandra Stojičića, krajem meseca očekuje važan meč na međunarodnoj sceni. U jednoj od najjačih i najuglednijih MMA organizacija u Švajcarskoj boriće se protiv borca iz Čečenije.

28. april je dan kada niškog borca očekuje ovaj meč u Cirihu, za koji svoje pripreme polako privodi kraju. Stojičić će se boriti u lakoj kategoriji, što je izazov koji sa sobom nosi dosta ulaganja, truda i odricanja.

“Odlučio sam se za ekstremnije metode skidanja kilaže, kako bih mogao da se borim i pobeđujem u ovakvim evropskim organizacijama. U Nemačkoj sam proveo mesec i po dana, završavam svoj trening kamp sa svojim timom. Puno smo radili na mojim udaračkim tehnikama i sav fokus mog trening kampa je na tome. Imam sreću i čast da svakodnevno radim sa jednim od najboljih trenera Nemačke u kik boksu, sa legendom K1 discipline Zijom Poljom.” ističe Stojičić.

Iako nema puno informacija o protivniku koji će se naći naspram njega krajem meseca, kaže da je samo podneblje sa kog on dolazi dovoljan razlog da maksimalno posvećeno uđe kako u pripreme tako i u sam meč.

“Znam da ima nekoliko borbi više nego ja, da je kompletan borac i da ima uspeha u grappling. Svi koji prate MMA znaju da su borci koji dolaze iz tog područja jako neugodni i u prilog tome govore njihovi uspesi u najjačim organzacijama sveta. Naravno, bez obzira na njegove kvalitete očekujem da se u meču osećam odlično, da budem u svom elementu i pobeda neće izostati.” dodaje on.

Nišlija je u prethodnom periodu bio na “prinudnoj pauzi” usled povrede koja ga je zadesila na poslednjem meču. On pojašnjava da taj period ipak nije uticao na njegovu formu, kao ni prvi poraz u profesionalnoj karijeri na njegov moral.

“Jedno veliko iskustvo koje mi je bilo velika lekcija. U toku priprema za taj meč sam odradio jake kampove, dosta putovao i menjao džimove, što je za posledicu imalo da sam zadobio jaku povredu, prelom nosa mesec dana pre borbe. Iako sam znao da moram taj problem da rešim operacijom, nisam hteo da odustanem i taj zdravstveni problem rešio sam na plastičnoj hirurgiji odmah nakon meča.” 

Oporavak je bio težak jer je sa sobom nosio i strogu zabranu što se tiče sparinga. Određene novine koje je uneo u taj segment znatno su mu pomogle u oporavku ali i samoj pripremi za meč koji ga očekuje u Cirihu.

“Iskustvo mi je pokazalo i usmerilo na to da sada imam svoju bazu, lokaciju, ljude i određene sparing partnere koji su sličnog stila kao moj budući protivnik. Drugačiji pristup, fokus i prioriteti su sada drugačiji.” kaže ovaj ambiciozni sportista.

Po završetku predstojećeg meča Aleksandra očekuju određene promene u planovima, koje će voditi ka boljoj organizaciji u budućnosti.

Ovog puta je plan za predstojeće mečeve malo drugačiji. Čekam obnovu ugovora jer je moj “COBRAS MENADZMENT” promenio svoju formu i sada se zove “BRACO MENADZMENT”. Očekuju me pre svega ozbiljni sponzori i ozbiljno ulaganje. Imam trenutno jako stručne ljude koji su pored mene i baza za sve pripreme će biti Nemačka i grad Karlsruhe.” dodaje i to da će svi njegovi naredni mma nastupi biti na teritoriji Nemačke i Švajcarske.

Naravno, ultimativni cilj  su borbe u najjačim organizacijama sveta.” kaže Stojičić.

Veliki je broj onih koji našeg Nišliju bodre i podržavaju u svakom njegovom koraku. Podrška, kao jedan od ključnih segmenata u karijeri svakog sportiste, dovela je i ovog MMA borca do mesta na kojem se danas nalazi, a i u budućem periodu predstavljaće mu podstrek da još bolji i posvećeniji rad na sebi.

“Znači mi podrška koju dobijam od svojih Nišlija, moj klub MMA Top tim Niš i klub brazilske džiu džice Rio Grappling Club su moj veliki oslonac. Pored toga jaku podršku imam iz Nemačke, ljudi iz mog kluba svakodnevno treniraju sa mnom i prate moje pripreme. Najbitniji čovek u karijeri jeste moj menadžer Bratislav Tasić, koji je uspeo da obezbedi sve uslove kako bi funkcionisali kao pravi profesionalci. Hvala mom menadzeru, mom timu i svim ljudima koji me prate!” ističe za kraj.

Aleksandar Stojičić je 29-godišnji Nišlija koji je pre više od čitave decenije postavio temelje na kojima danas uspešno gradi svoju karijeru, kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje. Počeo je sa japanskom veštinom kudo, beležio vrhunske rezultate u kik boksu i brazilskoj džiu džici, a svi ti uspesi vodili su ga jednom cilju – uspešnoj MMA karijeri. Pored toga posvećen je i edukativnom segmentu u svom životu a svaki slobodan trenutak koristi da dodatno radi na sebi i svom napretku.

Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com