DruštvoKultura

Akcija prikupljanja materijala: “140 godina slobode – muzej uspomena”

Mladi ambasadori, u okviru realizacije projekta „140 godina slobode – muzej uspomena“, pozivaju sugrađane da se uključe u akciju prikupljanja materijala koji su obeležili duh Niša od stičanja nezavisnosti, 1878. godine do danas.

Poziv je otvoren do 20. oktobra za sve stanovnike Niša i okoline, koji će putem prijavnog formulara poslati skenirana pisma, fotografije predmeta, dokumenta.

Materijal se može poslati popunjavanjem formulara na linku https://goo.gl/hCHQR7

“Želimo ovim projektom da od zaborava sačuvamo obeležje jednog vremena i nasleđe stvarano generacijama, da ono ne ostane samo u vašim kućama, daleko od javnosti i generacija koje dolaze” saopštavaju Mladi ambasadori.

Od pristiglog materijala Mladi ambasadori će odabrati selekciju koja će tematski i hronološki biti predstavljena na digitalnoj izložbenoj postavci i digitalnoj platformi.

Projekat „140 godina slobode – multimedijalni muzej uspomena“ realizuju Mladi ambasadori uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Projekat je uključen u obeležavanje Evropske godine kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

Svi zainteresovani za učešće u projektu za dodatne informacije mogu nam se obratiti na mejl office@ambasador.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com