Politika

Aeorodrom ujedinio opozciju u Nišu

Predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Pokreta „Dveri“ , Narodne stranke, Pokreta slobodnih gradjana Srbije, Levice Srbije, Pokreta za preokret, Socijaldemokratske stranke i Niške inicijative, najavili su danas će se zajedničkim snagama boriti protiv prelaska aerodroma u vlasništvo države.

Predstavnici pomenutih devet stranaka i pokreta održali su zajedničku konferenciju za novinare na platou ispred aerodroma i istakli da postoji ozbiljan otpor gradjana da se aerodrom pokloni državi i pozvali aktuelnu vlast da odustane od te namere.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević izjavila je da jedino udruženim snagama Nišlije mogu da se nadaju da im aeorodrom neće uzeti.

„Prvenstveno smo se udružili zbog aeorodroma, ali je u Nišu i puno drugih problema. U gradu savršeno ne funckioniše ni jedna ustanova. Srpska napredna stranka uspela je da stvori probleme i tamo gde ih nije bilo“, kazala je Blagojević.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u gradskom parlamentu Miodrag Stanković rekao je da još nije stigao poziv za sastanak šefova odborničkih grupa, niti najave za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o aerodromu.

„Očigledno je da nemaju većinu i da im treba vremena da nakaradnu odluku o aerodromu proguraju“, istakao je Stanković.

Predsednik Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Marko Stojanović rekao je da je taj pokret dostavio Skupštini grada Niša predlog da se na dnevnom redu sednice na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma, nadje i predlog za raspisivanje referenduma o aerodromu.

Stojanović je kazao da u slučaju da vladajuća većina ne prihvati predlog tog pokreta postoji opcija da se referendum izdejstvuje prikupljanjem 25.000 potpisa gradjana Niša.

„Referendum može da bude organizovan i naknadno, nakon što Skupština grada Niša donese odluku“, podvukao je Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com