Sport

Učitelj iz Niša uspešan fudbalski trener

Niški učitelj i fudbalski trener Srđan Ristić (50) osvojio je na nedavno održanom finalnom turniru Mini maksi lige prvo mesto sa decom iz Fudbalskog kluba “Filip Filipović”.

Mali fudbaleri, koji su rođeni 2005. godine, ponovili su uspeh od prošle godine kada su u konkurenciji više od 150 klubova bili najbolji u zemlji, dok je njihovom treneru ovo sedma titula državnog prvaka.

Za 18 godina postojanja dečjeg fudbalskog kluba “Filip Filipović”, Ristić je sa svojim timovima koji su činila deca starosti do 12 godina osvojio pored titula državnih prvaka i više od 100 domaćih i međunarodnih turnira.

FK “Filip Filipović” se ovim rezultatima svrstao među najsupešnije dečje fudbalske klubove, a Srđan Ristić među najsupešnije fudbalske trenere. On je i najuspešniji sportski trener među učiteljima.

Ristić je rekao da je trenerskim poslom počeo da se bavi gotovo istovremeno kada i poslom učitelja, i to isljučivo iz ljubavi prema fudbalu.

“U školi ‘Filip Filipović’ počeo sam da vodim fudbalsku sekciju, zato što sam tokom čitavog školovanja igrao fudbal u ovdašnjim klubovima. Moji đaci su bili veoma uspešni na takmičenjima, tako da smo uz podršku roditelja i škole formirali fudbalski klub”, kazao je Ristić za agenciju Beta.

Opširnije na Beta.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com