Društvo

Najlepše fotografije prirode Srbije

Izložba fotografija stalnog foto konkursa Zavoda za zaštitu Prirode, pod nazivom “Priroda Srbije”, biće otvorena u periodu od 19. – 27. aprila 2016. godine u galeriji Društva arhitekata Niša (ul. Milojka Lešjanina br. 52). Svečana dodela priznanja nagrađenim učesnicima iz Niša biće održana 26. aprila u 15:00 časova, u okviru obeležavanja 68 godina rada i postojanja Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Stalni foto konkurs “Priroda Srbije” pokrenut je u saradnji sa Foto savezom Srbije u cilju promocije i zaštite prirode i prirodnih dobara. Tokom 2015. godine na foto konkurs “Priroda Srbije” pristiglo je nekoliko hiljada fotografija velikog broja autora. Na godišnjem žiriranju odabrano je ukupno 83 fotografije, koje će biti predstavljene na izložbi, a od kojih će za 11 fotografija autori dobiti nagrade Zavoda i medalje Foto saveza Srbije.

priroda3

“Nadamo se da ćemo i ovogodišnjim izborom fotografija za izložbu “Priroda Srbije 2015” motivisati naše sugrađane da spoznaju vrednosti i lepote prirodne baštine Srbije, budući da je izložbu najboljih radova stalnog foto konkursa “Priroda Srbije” iz 2014, koja je gostovala u preko 20 gradova tokom prošle godine, obišlo oko 100 000 posetilaca”, kažu organizatori.

Fotografije koje su predstavljene na izložbi prikazuju detalje iz sveta prirode i raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta i predela Srbije.

priroda1

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com