Sport

Za pet minuta završena priča

Fudbaleri Radničkog nisu uspeli da izbore povoljan rezultat na Banjici. Izgubili su od Rada rezultatom 2:0, pa u Plejofu startuju sa šeste pozicije. U ravnopravnoj utakmici, u kojoj nije stvoreno mnogo prilika za postizanje golova, domaći fudbaleri su, za samo pet minuta, na početku drugog poluvremena stvorili nedostižnu prednost i osvojili tri boda.

STADION Kralj Petar Prvi
GLEDALACA oko 400
SUDIJE: Nenad ĐOKIĆ, Nemanja PETROVIĆ, Slobodan PAVLOVIĆ.
OPOMENUTI IGRAČI: Protić, Ćulum (Rad), Đuričković (Radnički Niš).
STRELCI: U 46′ Lutovac, u 50′ Kaluđerović (Rad)

FK RAD: FILIPOVIĆ, Petar JOVANOVIĆ, MARAŠ, BATES, PROTIĆ, ĆULUM, STANOJEVIĆ, LUTOVAC (od 77.min MLADENOVIĆ), VESELINOVIĆ (od 81.min. DENIĆ), ARSENIJEVIĆ, KALUĐEROVIĆ (od 88.min. KRSTĆ).

FK RADNIČKI NIŠ: JOVANOVIĆ, PETROVIĆ (od 64.min. Mladen MITROVIĆ), ĐORĐEVIĆ, LAKIĆ-PEŠIĆ, Darko BULATOVIĆ, TOMIĆ, ĐURIČKOVIĆ, MARJANOVIĆ, APOSTOLOVIĆ, MRKIĆ (od 89.min. Nikola PETKOVIĆ), TODOROVIĆ (od 71.min.Mladen MITROVIĆ).

U prvom poluvremenu smo na samom početku gledali klasično ispitivanje snaga i dva različita pristupa igri. Domaći fudbaleri su dugim loptama preskakali igru pokušavajući da na taj način zaposle svoje napadače, a gosti su strpljivo gradeći akcije pokušavali da dođu do gola “građevinara”. Akcije oba tima su se uglavnom završavale ispred protivničkih šesnaesteraca, intervencijama odbrambenih igrača, pa su u prvom poluvremenu zabeležene samo dve ozbiljne prilike za postizanje pogodtka. Po jedna na obe strane.

U 14. minutu, napadač Rada, Borko Veselinović je uposlio Arsenijevića, a vezista Rada se našao se sam pred golmanom gostiju, ali Acko Jovanović sjajno interveniše i otklanja opasnost od svog gola.

U 18. minutu, odličan prodor Apostolovića po levoj strani, koji je još lepše, povratnom loptom uposlio Todorovića, ali njegov šut završava za malo pored gola.

Na poluvreme se otišlo sa miroljubivih 0:0.

Na samom startu drugog poluvremena gol za domaće fudbalere. Po desnoj strani je prošao Lutovac, uputio centaršut ka golu Radničkog, ali je lopta nekom čudnom putanjom preletala golmana Radničkog i završila u mreži iza njegovih leđa. Rezultat je glasio 1:0 za ekipu Rada.

Tek je prošlo nekoliko minuta, a fudbaleri Rada su se ponovo radovali. Posle dobrog centršuta Jovanovića, Kaluđerović se dobro snašao i povisio vođstvo “građevinara” na 2:0.

Do kraja utakmice su fudbaleri Rada sačuvali ostvarenu prednost, i uz sporadnične polu-šanse obe ekipe, rezultat se nije menjao. I ako, tokom celog susreta, Radnički nije imao podređenu ulogu na terenu, ipak se vraća kući bez osvojenih bodova.

Radnički je u ovom, regularnom delu zauzeo šesto mesto na tabeli. Sledeću utakmicu će igrati u gostima, na Karađorđu, gde će ih dočekati domaća Vojvodina. U nastavku takmičenja, u Plejofu, nakon utakmice sa Vojvodinom, Radnički će biti domaćin ekipama Voždovca, Radnika i Partizana, a gostovaće, pored Vojvodine, ekipama Borca, Čukaričkog i Crvene Zvezde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com