Društvo

Nezapamćeno interesovanje za vojne škole: Sedam kandidata na jedno mesto

Najveće interesovanje za vojne škole je u Južnoj Srbiji, gde je Regionalni centar Ministarstva odbrane u Nišu

Na konkurs za vojne škole ove godine se prjavio 191 kandidat više nego prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Na ovogodišnjim konkursima za vojne škole, na 295 mesta u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Srednjoj stručnoj vojnoj školi i Vojnoj gimnaziji prijavilo se ukupno 2079 kandidata ili sedam na jedno mesto.

vojska 01
Ilustracija: Vojska Srbije, Foto: Beta

Vojna akademija će u ovoj godini primiti 90 novih kadeta i za ovu vojnu školu prijavilo se 606 kandidata što predstavlja gotovo sedam kandidata na jedno slobodno mesto. Za Medicinski fakultet VMA, koji predstavlja drugu visokobrazovnu ustanovu u okviru Univerziteta odbrane, vlada veliko interesovanje mladih. Za 25 mesta na Medicinskom fakultetu stiglo je 180 prijava, što je više od sedam kandidata na jedno slobodno mesto. Odziv kandidata za Srednju stručnu vojnu školu je povećen u odnosu na predhodnu godinu za gotovo dva kandidata na jedno mesto. Za novih 60 đaka Srednje stručne vojne škole prijavilo se ukupno 237 kandidata.

Vojna gimnazija, tradicionalno od svih vojnih škola beleži najveće interesovanje i ove godine na jedno slobodno mesto konkurisalo je gotovo devet kandidata ili ukupno 1056 prijava. Kao i poslednje dve godine, na konkurs za Vojnu gimnaziju javio se pođednak broj devojčica i dečaka.

Opširnije na NewsWeek

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com