Društvo

“Nauk nije bauk” posetilo više od 25

Festival “Nauk nije bauk” je ove godine posetilo više od 25.000 gostiju iz Srbije ali i regiona i inostranstva, pre svega iz Austrije, Francuske i Makedonije. Na preko 80 štandova postavke je izložilo oko 1200 učesnika – osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

“Pod sloganom „Uči drugačije!“ posetioci su učestvovali u 10 interaktivnih radionica, slušali predavanja eminentnih stručnjaka u amfiteatru. Sa naučne bine čuli su se pomalo motivacioni govori zvezda festivala, ali su se videle i predstave koje ilustruju svet nauke”, saopštili su iz gimnazije “Svetozar Marković”.

Posetioci su, dodaju, sa sobom poneli oko 1000 fotografija koje su napravili na Instagram mašini. Pod haštagom #nauknijebauk objavljeno je oko 1500 fotografija i kratkih video klipova. Prenos sa festivala putem interneta pratilo je nekoliko hiljada jedinstvenih korisnika, a fotografije i članke koje je objavljivao medijski tim sastavljen pretežno od učenika gimnazije „Svetozar Marković“ na društvenim mrežama pratio je rekordan broj ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com