Sport

Rastavac srušio još jednu tradiciju – Radnički treći na tabeli!

Očekivana navijačka atmosfera na stadionu u Subotici i još jedno rušenje negativne tradicije u gostima! Radnički je u današnjem meču sa subotičkim Spartakom došao do bitne pobede od 2:1, golovima Mrkića i Jovanovića u 53. i 71. minutu i plasirao se na treću poziciju na tabeli Superlige Srbije.

Meraklije su još jednom pokazale zube onda kada je to najpotrebnije i zatvorile usta „nevernim Tomama“ koje su na ovu utakmicu gledale kao na nešto što se prodaje na pijaci. Sjajnim golovima mladog Mrkića i iskusnog kapitena Jovanovića, srušena je još jedna negativna tradicija i osvojeni su važni bodovi u završnici regularnog dela prvenstva.

U šestom minutu prvi je golu Janoševića zapretio Radoš Bulatović, koji je uputio pomalo nesiguran šut sa 30ak metara udaljenosti.

Igrao se 12. minut kada je Bulatović faulirao Milića, usledio je centaršut Torbice ali se Bulatović iskupio za načinjenu grešku, izbacivši loptu u aut. Nekoliko sekundi kasnije ponovo je fauliran isti igrač Spartaka, a Torbica još jednom pokušava da sa malo manje udaljenosti nego malopre iz slobodnjaka ugrozi gol Jovanovića, međutim ova lopta je bila lak plen za našeg čuvara mreže.

Dva minuta kasnije Apostolović je proigrao Marjanovića, ali je odbrana Spartaka bila na visini zadatka. Uglavnom su se svi napadi naših fudbalera u prvih 15 minuta meča odvijali po desnom boku, preko pomenutog tandema, kojima je lopte doturao iskusni Raul Petrović.

Prvih dvadeset minuta meča obeležili su šutevi van okvira gola sa obe strane.

U 24. minutu nakon dugačkog ubacivanja Darka Bulatovića iz auta, usledio je i korner za naš tim. Marjanović je iz ugla terena poslao loptu po zemlji ali je ona otišla samo do jednog od igrača protivničke ekipe. Minut kasnije Darko je uputio nezgodan šut sa ivice šesnaesterca ka golu domaćih, ali je Janošević upisao još jednu intervenciju.

U 31. minutu pokušali su igrači Spartaka da preko tandema Mrkela – Ivanović , nakon prodora po levoj strani, dođu do vođstva, ali je Miloš Petrović otklonio opasnost.

Pokušali su do kraja prvog poluvremena naši i preko Đuričkovića, koji je sebi stvorio dobar prostor za šut ali je lopta otišla u neželjenom smeru.

Najopasniji šut fudbalera Radničkog viđen je u samoj završnici prvog dela igre, kada je Marjanović šutirao u 46. minutu, međutim i nakon ovog pokušaja mreže su mirovale na terenu u Subotici. Na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Fudbaleri Radničkog pokazali su veću želju za pobedom u drugom delu igre, a pokazao je to i semafor na kraju drugog poluvremena. Već u 47. minutu oprobali su se, u dva navrata Saša Marjanović sa samo par metara od gola, ali je čuvar mreže spasio Subotičane, pokušao je potom i Apostolović ali je ovog puta intervenisao odbrambeni igrač Spartaka Milošević.

Opširnije na Real sa Nišave

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com