Servisne

OD PETKA U SRBIJI LETO: Temperature idu do 27 stepeni!

Najtopliji dan će biti petak, kada je za Beograd previđeno čak 25 stepeni, dok će u Nišu i Leskovcu biti čak 27.

Nakon hladnih dana, od sutra nas očekuje toplije vreme s prosečnim temperaturama od 20 stepeni, istakli su meteorolozi, a prenosi Informer.

Đorđe Đurić, meteorolog “Weather2umbrella”, navodi da danas treba očekivati novo naoblačenje.

– Toplije vreme čekaćemo još nekoliko dana. Danas nam predstoji novo naoblačenje, prvo u severnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima zemlje. Maksimalna temperatura biće od 12 do 18 stepeni. Takvo vreme zadržaće se i tokom sutrašnjeg dana, ali uz postepeni prestanak kišice i razvedravanje krajem dana. U utorak će dnevna temperatura biti od 14 do 20 – priča on.

Kako dalje navodi, u sredu i četvrtak dolazi drastičnije otopljenje.

– U sredu će posle svežeg jutra tokom dana biti sunčano, ali i osetno toplije, s maksimalnom temperaturom od 18 do 23 stepena. U četvrtak će biti još toplije, pa će se temperatura kretati od 20 do 25 stepeni. Najtopliji će biti petak, kada će se maksimalne temperature kretati od 23 do 27 stepeni, ali u toku dana će biti veće oblačnosti. U narednih desetak dana će biti lepo vreme, bez zahlađenja.

Najtopliji gradovi će biti Loznica, Valjevo, Niš, Leskovac i Beograd.

Ipak, za vikend nam dolazi blago zahlađenje uz kratkotrajnu kišu.

Nedeljko Todorović meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, potvrdio je da će petak biti najtopliji dan.

– Ove nedelje imaćemo letnje temperature. Iznad 20 stepeni će biti u sredu i četvrtak, a najtopliji dan će biti petak. Nakon toga u subotu ili u nedelju imaćemo zahlađenje. Temperatura bi mogla da padne na oko 20 stepeni, u pojedinim mestima i na 15 – objašnjava on.

Lekari su napomenuli da se treba čuvati ovih promena. Lekar i pedijatar Saša Milićević ističe da s ovim velikim otopljenjem na oprezu najviše treba da budu oni koji imaju probleme s disajnim putevima i srcem.

– Promene mogu da utiču na one koji imaju astmu, kao i alergije, u smislu da bi bolest mogla da se pogorša. I srčani bolesnici će imati probleme s malaksalošću i nelagodnošću.

(Telegraf.rs)

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com