Društvo

Učenici raspravljaju o poštovanju različitosti van granica

Evropski parlament mladih Srbije (EPMS) i EU info kutak Niš organizuju generalne skupštine na kojoj će mladi – učesnici 33. Regionalne konferencije “Preko i izvan granica – poštovanje različitosti” izglasati rezolucije koje prethodno izrade. Zasedanje će okupiti 60 srednjoškolaca – delegata koji će kroz timski rad i druženje diskutovati o važnim društvenim temama. Dvodnevna konferencije održava se i danas 27. marta u Nišu.

Učesnici i učesnice podeljeni su u 5 radnih grupa – komiteta, raspravljaju o azilantima, vladavini prava, terorizmu, edukaciji i obaveznim vakcinacijama. Pored delegata iz Niša i Srbije, na konferenciji učestvuju i srednjoškolci iz Hrvatske, Bosne, Mađarske, Grčke, Švedske, Nemačke i sa Kipra.

Učešćem u konferencijama mladi uzrasta 15-18 godina dobijaju priliku da razmatraju aktuelna pitanja važna za evropsku zajednicu, kao i da na konkretne probleme daju predloge rešenja. Istovremeno, unapređuju svoje debatne i društvene sposobnosti, znanje engleskog jezika, razvijaju kritičko mišljanje i interkulturalni dijalog.

Evropski parlament mladih je omladinska, nevladina i nestranačka organizacija, koja zajedno sa još 40 nacionalnih predstavništva organizacije, iz isto toliko zemalja Evrope, čini međunarodnu omladinsku mrežu Evropski parlament mladih. Evropski parlament mladih Srbije (EPMS/ EYP Serbia) je osnovan 2006. godine sa osnovnim ciljevima podizanja aktivizma i opšte infomirsanosti među mladima i razvoja tolerancije i međunarodne saradnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com