Sport

Počinje liga američkog fudbala u Srbiji

Sport klub Prva liga Srbije, najjača liga u američkom fudbalu u region, počinje u subotu 26. marta.

Za naslov šampiona Srbije i ove godine je u konkurenciji osam timova iz sedam gradova – Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Pančeva, Inđije i Sremske Mitrovice.

Branilac trofeja je novosadska ekipa GAT Djuksi, kojoj će glavni takmaci za naslov prvaka države biti trofejni SBB Vukovi iz Beograda i Vajld Borsi iz Kragujevca.

Ništa manje motivisani, bar za mesto u plej-ofu, neće biti ni niški Imperatori, ali ni Indijansi iz Inđije koji u ovoj sezoni broje najviše stranaca u timu.

Borbu za mesto među četiri najbolje ekipe najavili su i standardni prvoligaši, ekipa Panters iz Pančeva, te povratnici u ’elitu’ Blu Dragonsi iz Beograda, koji su se ekspresno vratili u najviši rang bez ijednog poraza u Drugoj ligi Srbije.

Skromnije težnje, opstanak i koja pobeda više u odnosu na prethodnu sezonu, ima najstariji klub američkog fudbala u Srbiji – Legionari iz Sremske Mitrovice.

Opširnije na B92

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com