Društvo

Počinju pripreme za Paradu maturanata

Organizacija parade maturanata u Nišu svake godine od same najave izazove veliko interesovanje Nišlija naročito srednjoškolaca. Prošle godine pojavio se problem sa nedostajućim majcama a nezadovoljstvo svršenih srednjoškolaca nije izostalo, ove godine to ne možemo da dozvolimo kažu u Gradskoj kući u Nišu. Još uvek se ne zna tačan datum, ali ono što se sigurno zna jeste da će za organizaciju ovogodišnje parade  biti zadužena Kancelarija za mlade.

“Ove godine će se kao i prethodnih godina obležiti na karakterističan način velika matura u Nišu. Tokom naredne nedelje će sve škole biti obaveštene o učešću i načinu prijavljivanja njihovih učenika, nakon čega će krenuti i plesna obuka za prijavljene maturante”, kaže za Niške Vesti Mija Petrović, direktor Kancelarije za mlade u Nišu.

Prošle godine paradu niških maturanata koja je deo globalne manifestacije, organizovala je Eko-reakcija koja ima lecencu za ovaj posao. Godinama unazad Parada maturanata košta Grad 399 000 dinara. Za više para koje bi se dobile iz gradskog budžeta potrebno je organizovati javnu nabavku.

“Ovih dana očekujem tačan podatak iz Školske uprave koliko maturanata imamo ove godine u Nišu, onda sledi njihovo prijavljivanje za učešće, i čitava procedura kreće”, kaže Petrović.

Plesna škola iz Niša koja uvek marta počinje sa spremanjem niških maturanata i uvežbavanjem koraka, već naredne nedelje planira obilazak škola. Pripreme počinju na vreme a maturanti će biti spremni do sredine maja kada se planira ples, najčešće taj datum bude posle 20. maja. Ta plesna škola sarađuje i sa jednom i drugom agencijom koje jedine u Srbiji imaju licencu da organizuju parade maturanata, tako da će oni sigurno biti angažovani na ovom poslu bilo kome da bude poverena organizacija ovogodišnje parade.

U opciji su dve agencije “Eko-reakcija” i jagodinska Plesna škola La Luna. Još uvek se ne zna ko će raditi paradu ove godine ali je poznato da je agencija “Eko-reakcija” tužila grad Niš i još nekoliko gradova iz okoline. Niški maturanti su prošle godine bili razočarani jer nisu dobili ono što im je obećano.

U Gradskoj kući nas uveravaju da ove godine neće biti kašnjenja sa organizacijom, da se počelo na vreme i da će se više detalja oko same organizacije i datuma znati uskoro.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com