Sport

Vaterpolisti Srbije za pomoć Kosovu: “Turneja šampiona” skuplja prilog za narodnu kuhinju

Vaterpolisti Srbije još jednom su pokazali da imaju veliko srce, nakon što su organizovali humanitarnu turneju tokom koje će sav novac od prodaje ulaznica za utakmice biti doniran Narodnim kuhinjama gradova u kojima će igrati.

Projekat “Turneja šampiona” ima za cilj da obnovi zalihe Narodnih kuhinja u Kragujevcu, Nišu i na Kosovu utakmicama u Beogradu, Novom Sadu i pomenutim gradovima.

Drugi meč u sklopu ove turneje odigran je na bazenu „Vlaho Bata Orlić” u Beogradu. Vaterpolisti su bili podeljeni u plavi i beli tim predvođeni trenerima Dejanom Savićem i Vladom Vujasinovićem. Pobedio je plavi tim, a uprkos tome što je rezultat u drugom planu takmičarski naboj se i dalje vidi, što nam je i potvrdio naš reprezentativac Andrija Prlainović.

Humanitarne utakmice prilika za mlade vaterpoliste

“Turneja šampiona” bila je odlična prilika za mlade vaterpoliste da se dokažu treneru Dejanu Saviću i nametnu se u izboru za prvi tim. Jedan od njih je i Radomir Drašković, koji je izuzetno zadovoljan proteklim utakmicama.

– U Novom Sadu je bilo odlično, malo se bolje poprimilo u smislu brojnosti publike nego u Beogradu, ali mislim da ova turneja služi da se ljudi bolje upoznaju sa vaterpolom. Slabo se zna o ovom sportu koliko bi trebalo i koliko su ovi igrači zaslužili. Mislim da je u manjim gradovima to mnogo zvučnije nego u Beogradu, u Nišu će sigurno biti bolji odaziv, tamo uvek bude dobro, a i u Kragujevcu takođe – kaže mlada nada vaterpola Radomir Drašković.

– Smatram da bi vaterpolo kao najpopularniji srpski sport mogao da bude još više ispraćen i da se privuku sponzori i što više ljudi, pre svega dece da treniraju, jer samo na taj način sport može da opstane – kaže Prlainović.

On je dodao i kako ga raduje dolazak mladih dečaka na utakmice, jer je uvek lepo videti njihov interes za vaterpolo.

– U Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu je zaista bilo puno dece, a upravo iz ovih gradova nam dolazi najviše igrača za reprezentaciju, pa je lepo videti da ih i dalje interesuje ovaj sport – tvrdi on.

Opširnije na 24sata.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com