Moja priča

Nišlija osvaja svet (VIDEO)

“Treba mi muzika”, započinje priču Robert Kitanović u Nišu poznat kao jedan od članova grupe Ding Dong. Ova veoma popularna rep grupa obeležila je jedno vreme, vreme samog začetka ovog muzičkog pravca u Srbiji. Danas.. svako je krenuo svojim putem. Okupe se kažu, ali samo da odrade po neku svirku. Robert, ili pod novim imenom Robi R, nije mogao u potpunosti da se oprosti od muzike, pa je započeo solo karijeru. To se pokazalo kao dobro, jer je za veoma kratko vreme uspeo da stekne popularnost i van granica naše zemlje.

“Ding Dong i dalje postoji, ali se okupimo samo kada nas neko pozove na nastup. Svi smo na različitim krajevima sveta. Nismo previše aktivni kada je snimanje pesama i spotova u pitanju. Svako ima svoje obaveze. Marko je svuda po evropi, bavi se tatuom, Bata ima svoje poslove, ja takođe..”, kaže Roby za Niške Vesti.

Meni treba muzika, nastavlja priču ovaj poznati niški muzičar. Radio je sa mnogim izvođačima, komponovao peseme, učestvovao u spotovima i nastupima. Ipak, odlučuje da krene solo karijeru. To se i desilo 2014. godine, ali mu je interesantnije bilo da radi za inostrano tržište. Slučajno je stupio u kontakt preko facebooka sa svojim prijateljem Ivanom Jelenkovićem, gitaristom iz Niša koji ima svoj studio u Parizu.

“Pitao sam ga da li ima da mi preporuči neki dobar ženski vokal sa engleskog govornog područja. On mi je preporučio Angelique Muzic”, podseća se Roby R početka saradnje sa ovom popularnom pevačicom iz Los Anđelesa..

Interesantno je to da je on sa Angelique stupio u kontakt preko društvenih mreža. Poslao je matricu sa muzikom, ona njemu melodiju pevanja i tako je krenula saradnja.

“Godinu dana smo radili na pesmi i spotu, a nismo se videli uživo”, kaže Roby za Niške Vesti.

Pesma “Dance Now” ugledala je svetlost dana jula meseca 2015. godine. Relativno je dobro prošla u Americi, Portoriku, Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji i u jos nekim zemljama. Preko 300 svetskih radio stanica pušta pesmu i dan danas. Na top listi “TOP INDECOUVERTES – Official European Independent Music Chart” su sa ovom pesmom bili na drugom mestu u nekom trenutku. Čak su se i preko skaypa uživo uključivali i davali intervjue za mnoge stanice, a jedan od njih je i intervju na radio stanici iz Holivuda u emisiji “Carolyn Fox’s Hollywood Spotlight”.

Kada je Angeliq putovala Evropom izrazila je želju da se upozna sa niškim muzičarom. Susret su organizovali u našem gradu.

“Kada je došla u Niš uradili smo još jedan singl i još jedan spot”, kaže Roby R.

Februara ove godine je izašao i njihov novi zajednički singl sa spotom za pesmu “Feel Again” – Američke diskografske kuće “Proton”.

Angelique je neo soul pevačica. Ceo život je u muzici, pravi profesionalac. Ona nije u muzici koju ja radim, ali joj se dopada. Roby R. za nju kaže da je pravi profesionalac.

“Svaki korak koji smo uradili zajedno bio je najpre dobro isplaniran. Četiri pet meseci smo samo radili na pesmi, onda još toliko smo razmišljali o spotu. Za pesmu “Dance Now” spot smo snimali tako što je ona snimila svoj deo u Los Anđelesu sa plesnom grupom, a ja u Nišu. Ideja je bila da skupimo što više različitih ljudi koji plešu sa različitih krajeva sveta, različitih konfiguracija, nacionalnosti… ima ih debelih i mršavih i crnih i plavih.. svako je imao svoj ples”, podseća se Roby snimanja spota.

roby3 

Prošle godine, za Kup Radivoja Koraća Roby je snimio neke nove kadrove sa košarkašima i uradio je remix pesme “OŠ Koš Loš Još” u house verziji, koja je postala nezvanična himna košarkaša u Srbiji. Tim remixom je ustvari najavio svoju solo karijeru i njegov novi muzički pravac pod imenom Roby R. To je bio prvi njegov samostalni singl. U spotu se pojavljuju Marko Jarić, Saša Obradović, Svetislav Pešić

Za sada Roby R. ima četiri svoje pesme. Planira da učestvuje na nekim festivalima. Za neki veći nastup mu kaže treba još pesama. Planira da svoju karijeru na dalje gradi sa pesmama na engleskom jeziku, pa se zato kako kaže, bacio više na komponovanje. Moja saradnja se ne ograničava samo sa pevačicom iz Los Anđelesa. Ukoliko se pojavi mogućnost za saradnju i sa drugim izvođačima Roby R. će je sigurno prihvatiti.

roby2

Roby R. najavljuje da će u narednom periodu biti više singlova iz različitih saradnji što sa niškim, što sa pevačicom iz Los Anđelesa. Sa Angeliq sprema još jednu obradu jedne veoma popularne pesme, ali i još jedan singl sa spotom. Dok ne skupe dovoljno pesama izdavaće singlove, a onda je u planu i album.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com