Društvo

Za pogođene klizištem u Mramoru stanovi u maju?

Stanovnicima sela Mramor čije su kuće stradale u klizištu, gradska Uprava za finansije treba da isplati stanarine za prva dva meseca ove godine. Ovo je, na današnjoj sednici, usvojilo Gradsko veće. Zaključak koji su usvojili potvrdio je da isplata novca za stanarine kasni.

Ipak, završetak izgradnje socijalnih stanova u Duvaništu trebalo bi da trajno reši njihov stambeni problem, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

„Prema informaciji koju smo dobili zgrade bi trebalo da budu izgrađene za oko dva meseca, sa prilično velikim zakašnjenjem. U tim stanovima vidim rešenje za sve porodice čiji stambeni problem nije rešen“, rekao je Slavković.

Da će deo stanova pripasti porodicama iz Mramora kojima grad i dalje plaća stanarinu, ranije je najavio i gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Da podsetimo, meštanima Mramora klizište je razorilo domove još 2005. godine. Deo njih je u međuvremenu rešio je svoje stambeno pitanje, ali je bez svog krova nad glavom još dvadesetak porodica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com