Kultura

Evo Poljske!“

Ambasada Republike Poljske, Niški kulturni centar i Narodni muzej  organizuju u petak 11. marta u 18,30 u Deli prostoru izložbu slika „Evo Poljske“, a u Galeriji Sinagoga od 18:00 časova biće prikazani nagrađivani poljski animirani filmovi. Ulaz je besplatan.

Izložba fotografija „Evo Poljske!“ je svojevrsni turistički i kulturni vodič kroz zemlju koja se nezaustavljivo menja, ali brižljivo čuva sećanje na svoju bogatu istoriju i tradiciju. Postavka predstavlja šarolikost Poljske i njene manje poznate lepote – od obala Baltika, raskošnih dvoraca i aristokratskih vila, istorijskih spomenika, očaravajućih šuma, jezera i planina, modernih centara kulture i umetnosti, značajnih festivala do pravoslavnih crkava na istoku zemlje i dragocenih spomenika hrišćanstva.

Izložba je zamišljena kao otvoren poziv i inspiracija svim znatiželjnim putnicima da posete ovu zanimljivu i jedinstvenu zemlju u kojoj se prepliću različite kulture, arhitektonski stilovi, netaknuti spomenici prirode i moderni, dinamični gradovi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com