Sport

Stevan Živković pobedio rak bubrega i završio borilačku karijeru

Najboljeg srpskog kikboksera, Stevana Živkovića, proteklih meseci nije bilo u javnosti, ali to je bilo zato što je vodio najvažniju borbu u svom životu. Tog do sada najtežeg protivnika uspešno je savladao “u prvoj rundi”, nakon čega je završio svoju karijeru.

Živkoviću je naime početkom ove godine dijagnostikovan maligni karcinom bubrega te je on podvrgnut lečenju, koja je na kraju dovelo do operacije odstranjenja celog bubrega, budući da je tumor bio previše agresivan te se nije mogo odstraniti na drugi način. Ona je bila uspešna, ćelije raka su u potpunosti uklonjene te se Stevan neće morati podvrgnuti hemoterapiji.

Nešto više o tome je rekao i sam Stevan, koji je nakon pobede u meču života najavio penzionisanje iz takmičarskog dela sporta. Svojim prijateljima i fanovima obratio se objavom na Facebooku:

“Hvala svima na podršci i diskreciji. Bila je to moja finalna borba, za kraj karijere. Sve je prošlo kako treba i u ovom meču sam pobedio već u prvoj rundi. Hvala svim mojim prijateljima i fanovima koji su me srcem bodrili tokom blistave karijere. Vreme je da se oprobam kao trener i da napravim nove prvake u mom klubu Naissus.”

Stevana ćemo pamtiti kao srčanog i atraktivnog borca koji je uvek dobijao fanove na svoju stranu, bilo gde da se borio, pa je tako postao vrlo popularan u svim zemljama regiona. Bio je i jedna od najvećih KikBoks zvezdi FFC-a. U njihovom je ringu nastupio šest puta, ostvarivši po tri pobede i poraza. Jedna od tih pobeda je iz meča protiv Mirana Fabjana, o kojem se i danas govori kao o jednom od najboljih mečeva ove promocije, a još jedan fantastičan meč odradio je protiv Škodrana Veselia, no tada je nažalost izgubio. Dugo će se pamtiti i veliki preokret protiv Henrija Banerta, jesenas u Lincu. Velika mu je želja bio revanš protiv Fabjana, koji mu je u međuvremenu postao veliki prijatelj, no do njega neće doći, iako je već bio dogovoren datum, 14 mart.

Sa 28 godina imao je još dovoljno prostora za velike stvari, ali najveću stvar je napravio – pobedio je u bici za sopstveni život, a to mogu samo pravi borci i šampioni. Prema nezvaničnim podacima, u amaterskoj i profesionalnoj karijeri je ostvario 116 pobeda i 33 poraza, a kruna karijere mu je osvajanja VAKO evropskog naslova, prošle godine u svom Nišu.

Cela ekipa Niških Vesti Stevanu čestita na ovoj velikoj pobedi i želimo mu puno sreće i uspeha u novom životnom pozivu, trenerskoj karijeri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com