Društvo

Uskoro semafori za veću bezbednost dece

U toku su radovi na postavljanju semafora kod škole “Vožd Karađorđe” i gimnazija, na raskrsnici Voždove sa Prvomajskom ulicom.

 

Kako je Niškim Vestima rekao gradski većnik Mihajlo Zdravković, radovi na uklanjanju stare i postavljanju nove signalizacije trebalo bi da budu završeni do 15. marta.

“Prvih mesec dana biće period testiranja, da vidimo kako semafori funkcionišu sa onima na raskrsnicama na 12421956 983533305069004 1773925025 oCrvenom pevcu i kod Narodnog pozorišta”, rekao je Zdravković.

Razlog postavljanja semafora je veliki broj saobraćajnih nezgoda na pešačkom prelazu, kaže većnik.

“Imali smo inicijativu saveta roditelja Voždove škole i obe gimnazije pa smo morali da reagujemo zbog bezbednosti dece koja ovde svakodnevno prolaze”, ističe Zdravković.

Inače, da je semafor na ovom mestu neophodan preporuka je i Saveta za bezbednost u saobraćaju.

“Savet je odlučio da se ovde postavi semafor kako bi raskrsnica bila bezbednija jer je vrlo frekventna”, rekao je gradonačelnik Zoran Perišić prilikom obilaska radova.

2013. godine dvojica osmogodišnjaka bila su povređena kada je na njih naleteo automobil, dok su pretrčavali ulicu ispred škole.

Postavljanje ovih semafora finansira Fond za bezbednost saobraćaja i Grad Niš, a radove izvodi preduzeće “Selma” iz Subotice. Vrednost radova je 4 miliona dinara. Kada je tender za ovaj posao bio objavljen, JKP “Gorica” (koja je ranije bila zadužena za signalizaciju u gradu) bila je u blokadi i nije mogla da učestvuje za ovaj posao, zato postavljanje radi preduzeće iz Subotice.

Kako je najavio gradonačelnik Niša i u ulici Nikole Pašića kod “Kalče”, biće uskoro postavljena svetlosna signalizacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com