Društvo

Niš u pripravnosti zbog najavljenih padavina

U Srbiji se danas očekuje do 40 litara kiše po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Vodoprivredni centar “Južna Morava” je u pripravnosti i sve službe i preduzeća koja su zadužena za ispitivanje stanja su neprestano na terenu, iz sata u sat se razmenjuju informacije i po rečima Dragoljuba Miljojković direktora ovog centra  Niš je spreman za očekivane padavine i moguć porast vodostaja Morave.

Na sajtu RHMZ-a je objavljeno meteorološko upozorenje, prema kojem se danas očekuju u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji obilne padavine sa ukupnom količinom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom u jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde i više.

“Preduzeli smo sve preventivne mere. Sve službe koje su zadužene za pribavljanje informacija su na terenu i  budno prate situaciju. Očekujemo povećanje vodostaja jer se talas preliva sa zapada na istok zemlje. Ciklon slabi ali se padavine očekuju i u ovom delu. Na području Morave, koje mi pratimo, očekujemo povećanje vodostaja ali sa preciznošću ne možemo da predvidimo koliko. Službe su u pripravnosti i situacija se prati iz minuta u minut”, rekao je Dragoljub Miljojković direktor Vodoprivrednog centra “Južna Morava” za Niške Vesti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com