Društvo

Ruskinja na studijama u Nišu

Ruskinja Ljubov Sokolova jedini je strani student na Univerzitetu u Nišu sa stipendijom Vlade Srbije koja uključuje smeštaj u studentskom domu, ishranu, zdravstvenu zaštitu i 15.000 dinara mesečno.

Mašinski fakultet, na kome je ona na master studijama, već ima saradnju sa belgorodskim fakultetima u okviru koje je ona upoznala srpske studente koji su bili u Rusiji na jednomsečnoj razmeni.

Iako je, kao strani stipendista naše Vlade studije mogla da nastavi u Beogradu, kao ostalih 30 stranih stipendista, ova mlada Ruskinja odabrala je Niš.
Pripremila

Voli Srbiju i Srbe, pa joj učenje jezika ne predstavlja problem, mada je u početku teško bilo upravo zbog jezika. Sada sve razume, ali teže priča na srpskom.

“Volim Srbiju, a o Nišu sam od vaših ljudi koje sam upoznala u Belgorodu slušala interesantntne priče i htela sam da upoznam grad i ljude ovde. Čula sam za stipendije i evo me”, kaže Ljubov Sokolova.

Porodica joj, kaže, nedostaje, ali obaveze na fakultetu i oko učenja srpskog jezika ne dozvoljavaju joj da mnogo misli na to. Uz to, redovno je u kontaktu sa majkom, sestrom i prijateljima u Rusiji, a ovde je stalno okružena novim društvom koje je brzo stekla.

Opširnije na RTS.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com