Hronika

TRAGEDIJA U BLACU Pijani vozač ubio devojčicu na pešačkom prelazu

Dvanaestogodišnja devojčica N.B. iz Blaca izgubila je život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 21 sat u glavnoj ulici, saopštila je policija.

Prema podacima iz policije do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač putničkog motornog vozila „golf“ prokupačkih registarskih tablica, pod dejstvom alkohola, oborio dvanaestogodišnju devojčicu koja je prelazila ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, a nakon toga napustio lice mesta.

blace 01
Pešački prelaz na kome se dogodila tragedija
Foto: Lj. M. / RAS Srbija

Nesrećna devojčica je hitno prevežena na Odeljenje urgentne medicine prokupačke bolnice “dr Aleksa Savić”.

– Pacijent je dovežen na Odeljenje urgentne medicine bez znakova života. Odmah po prijemu obavljena je reanimacija i nakon toga je hitno transportovana u Kliničko bolnički centra Niš, gde je na prijemu u Odeljenje dečije hirurgije konstatovana smrt – rekla je portparol bolnice u Prokuplju, dr Marija Despotović.

blace 02
Foto: Lj. M. / RAS Srbija

Uviđaj lica mesta izvšio je osnovni javni tužilac u Kuršumliji i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Blacu. Kako saznaje Blic, vozaču putničkog motornog vozila „golf“ N. B. (24) iz Blaca, po nalogu osnovnog javnog tužioca određena je mera zadržavanja do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i on će u zakonskom roku biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com