Kultura

“Konstantin” u Gračanici (VIDEO)

Vokalna grupa Constantine je minulog vikenda prvi put održala koncert na Kosovu i Metohiji, pred prepunom salom Doma kulture u Gračanici. Koncert je organizovan pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog G.Teodosija i uz podršku najveće niške opštine Medijana.

Na programu su bila dela duhovne i etno muzike. Koncert je bio protkan dirljivim trenucima uz pesme: Oj, Kosovo, Kosovo, Ej dragi, dragi, Ajde Jano, Magla padnala, Tamo daleko i Mokranjčeve Prve rukoveti.

Važno je napomenuti da opština Medijana na čelu sa predsednikom opštine Zoranom Stojanovićem pored ovog koncerta organizovala i pomoć elektrotehničkoj školi u Gračanici donacijom četiri kompjutera kao i hrane i slatkiša za decu koja je predata narodnoj kuhinji u opštini Novo brdo.

Ovom prilikom su članovi Vokalne grupa Constantine zajedno sa predstavnicima opštine Medijana posetili naše dve velike svetinje na Kosovu i Metohiji Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com