Društvo

Policijske patrole čuvaju zaposlene u zdravstvu?

Od danas policijske patrole čuvaju zaposlene u zdravstvu. Da li to znači, da su zaposleni u zdravstvu na meti onih kojima pružaju medicinsku pomoć i negu? Da li je ovo neki vid opsadnog stanja u zemlji i da li su zaposleni u zdravstvu postavljeni za odstrel?, pitaju se u sindikatu Nezavisnost Kliničkog centra Niš.

U Na facebook strani ovog sindikata se ističe da u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoji Odbor za bezbednost i zdravlje na radu. Pocećaju da je pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije formirana komisija koja će evidentirati i sprovoditi mere bezbednosti zaposlenih u čijem radu učestvuje i član sindikata Nezavisnost Kliničkog centra Niš.

Iz ovog sindikata obaveštavaju sve zaposlene, zdravstvene radnike, da ako budu izloženi bilo kojoj vrsti maltretiranja, odmah obaveste radnike službe obezbeđenja, MUP i Odbor za bezbednost i zdravlje na radu koji se nalazi u prostrijama Sindikata Nezavisnost Kc Niš. Odbor će o slučaju obavestiti generalnog direktora KC Niš, prof. dr Zorana Radovanovića kako bi slučaj bio prijavljen i procesuiran.

“Očigledno je da moramo da iznalazimo načine da sami sebe zaštitimo, jer prisustvo jednog pripadnika MUP-a u ustanovi kao što je naša, je više nego premalo, da ne kažem smešno”, navode sindikalci.

Odluka o prisustvu policije u zdravstvenim ustanovima doneta je nakon što je u noći između utorka i srede suprug jedne pacijentkinje pretukao lekara Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com