Društvo

PRAZNIČNA ATMOSFERA: Državne zastave na niškim autobusima!

Zastava države Srbije vijore se danas sa svih autobusa koji saobraćaju na niškim ulicama.

Na svim autobusima JKP Direkcija za javni prevoz grada Niša zakačene su zastave i na taj način ovo preduzeće je ukazalo građanima, ali i onima koji posete danas naš grad na važnost Dana državnosti Srbije.

Zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković kaže da je državno obeležje Srbije istaknuto na retrovizorima na svim autobusima na strani na kojoj ulaze putnici.

Zastave Srbije ovo preduzeće ističe i 1. maja, na praznik rada, ali i na druge važne državne praznike. Na ideju je došlo prilikom posete Rusiji.

“Došli smo na ovu interesantnu ideju kada smo posetili Rusiju, zemlju koja poštuje državne praznike, i u kojoj se zastave koje predstavljaju identitet jedne države i odslikavaju tradiciju i istoriju, ističu ne samo na autobusima, već i na drugim istaknutim mestima”, rekao je Stanković.

Državne zastave predstavljaju najočigledniji simbol jedne države, tako da i njeno isticanje predstavlja očuvanje tradicije jednog naroda.

Na žalost, osim na niškim autobusima, državne zastave nisu primećene na drugim institucijama u gradu.

[foldergallery folder=”images/galleries/bus”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com