Društvo

Plate kasne i u Zavodu za urbanizam

Radnici JP Zavod za urbanizam Niš i njihove porodice suočeni su sa teškom finansijskom situacijom zbog četvoromesečnog kašnjenja zarada, neisplaćenih naknada za prevoz, kao i neisplaćenih obaveza zaposlenima po osnovu drugih primanja za 2015. i 2016. godinu, kažu u Sindikalnoj organizaciji ovog preduzeća.

Ovako teška finansijska situacija traje godinama, na šta su rukovodstvu i Nadzornom odboru JP Zavod za urbanizam Niš, u više navrata, ukazivali predstavnici Sindikata. Radnici preduzeća osnovanog od strane Grada Niša za potrebe izrade dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja, referentnog u regionu, visokokotiranog u Republici Srbiji, sa tradicijom dužom od 56 godina, žive pod stalnim stresom zbog neizvesne isplate zarada.

Sindikat se obraćao za pomoć svim nadležnim gradskim institucijama nakon čega je, zbog nepromenjene situacije održan i štrajk upozorenja, u trajanju od sat vremena, sa zahtevima zaposlenih da se isplate zaostala dugovanja i potpiše kolektivni ugovor, koji je većina drugih javnih i javno-komunalnih preduzeća potpisala.

“Radnici su pod pritiskom i u strahu od mogućnosti da budu proglašeni tehnološkim viškom bez jasnih i merljivih kriterijuma”, kažu predstavnici Sindikata i dodaju da je sve na volji ili samovolji poslodavca.

Većina poslovodstva koja treba da odlučuje o najvažnijim pitanjima i budućnosti radnika su kraće u ovom preduzeću i u ovoj delatnosti od većine zaposlenih te ne mogu pravilno i realno da procene dosadašnji rad i doprinos radnika u ovom preduzeću, zaključuju predstavnici Sindikata u saopštenju dostavljenom medijima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com