Sport

NIŠLIJA! Cipi “briljira” na futsal šampionatu Evrope

Futsal reprezentacija Srbije u zadnjoj sekundi meča savladala je reprezentaciju Ukrajine rezultatom 2:1, ovom pobedom Srbija se plasirala u polufinale šampionata Evrope. Niška “Desetka” Mladen Kocić – Cipi  postigao je gol i na trećoj utakmici na prvenstvu, Kocić je u svakom meču dao barem jedan gol, ukupno 4.

Raspoloženi Cipi je još na početku meča sa Ukrajinom dao prvi gol i to u drugom minutu. U zadnjoj sekundi Miloš Simić postiže drugi pobedonosni gol.

Ukrainski futsaleri bili su nesportski rapoloženi prema Kociću u nekoliko navrata.

“Heroj” drugo je ime za ovog Nišliju. Besprekoran u odbrani i u napadu, kažu sportski novinari.

futsal főoldali banner

Srbija je u dosadašnjem toku šampionata postigla 10 golova a primila tek 2. Kocić je čak četiri puta savladao protivničkog golmana a bitna je i odlična asistencija za treći gol protiv Portugalije.

Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara. Srbija je prvi polufinalista i igra u četvrtak u 18 sati. Protivnik Srbije znaće se sutra nakon utakmice Rusije i Azerbejdžana. Titulu šampiona Evrope brani Italija.

U prvoj utakmici na prvenstvu Evrope sa Slovenijom Nišlija Mladen Kocić koji igra u hrvatskom Nacionalu, postigao je dva gola. Kocić je postigao gol i na drugoj utakmici protiv favorizovane Portugalije. U trećoj utakmici protiv Ukrajine dao je jedan gol.

Dvadesetsedmogodišnji Kocić, koga Nišlije poznaju kao Cipi na početku karijere nastupao je za Kopernikus i Ekonomac. On je do sad odigrao 31 zvaničnu utakmicu i postigao 19 golova, ovo je njegov treći šampionat.

12717764 10208682761492408 452041324894799940 n

Među najboljim igračima malog fudbala u Evropi pored Kocića igraju još dvojica Nišlija Miloš Stojković član kragujevačkog Ekonomca i Dušan Milojević igrač niške Kalče.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com