Društvo

LJUBAV IZA REŠETAKA Evo kako izgledaju “ljubavne sobe” u niškom zatvoru

Sobe namenjene takozvanim slobodnim posetama, smeštene u bungalovima, među borovima, na samom ulazu u nišku kaznionu, neveštom oku, mogle bi da zaliče i na kakve banjske depandanse, samo da nisu sa svih strana okovane debelim rešetkama.

“Ljubavne sobe” u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu mesto su u kojima osuđenici provode intimne trenutke sa suprugama ili vanbračnim ženama.

Sobice od desetak kvadrata su skromne, ali funkcionalne i udobne i više nego dobro služe nameni: jedan jednostavan bračni krevet, stočić sa dva taburea, ogledalo u hodniku i pločicama ozidani toalet sa bojlerom i “čučavcem” simuliraju udobnost doma. Makar nakratko…

Dva sata, jednom u dva meseca – ili u najboljem slučaju jednom mesečno – mogu da provedu sa lepšim polovinama samo oni osuđenici koji dobrim vladanjem to zasluže.

– Pravo na posete najbližih rođaka i dece imaju svi osuđenici jednom mesečno. Ali, pravo na posete supruga ili vanbračnih žena je prošireno pravo koje ostvaruju samo oni koji to zasluže disciplinom i zalaganjem. To pravo može i da se izgubi. A koliko to njima znači, najbolje ilustruju reči samih osuđenika da im lakše pada 15 dana u samici nego kada zbog loše discipline izgube ovo prošireno pravo. Kažu da im je to jedna od najtežih kazni – veli načelnik službe za tretman u KPZ Niš Svetozar Šarić.

Osuđenici koji imaju vanbračne supruge su u blagoj “prednosti” nad formalno oženjenima jer ih može posetiti više vanbračnih supruga, uz adekvatnu potvrdu iz mesne zajednice. Tako je jedan od osuđenika imao desetak vanbračnih supruga koje su ga posećivale.

Ostatak teksta pročitajte na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com