Društvo

Do znanja bez velike muke

Grupa profesora iz Niša pomaže deci. Korišćenjem kompjutera, đacima olakšano rešavanje zadataka

Profesor informatike Saša Popović je još pre pet godina kompletna rešenja zadataka za završne ispite postavio na “Jutjub”, “engleskinja” Ana Živković svoje đake vodi na putovanja na dno okeana ili u svemir, Ivana Cekić se trudi da osnovcima putem društvene mreže približi inače suvoparne lekcije iz gramatike i književnosti. Svi oni deo su “gerile” u prosveti. Svako od njih na svoj način jednostavno koristi mogućnosti koje nudi dostupnost kompjutera i interneta. Za svoj dodatni trud nisu materijalno nagrađeni, ali im je najveća satisfakcija to što deci svet znanja otkrivaju tako da ona to ne dožive kao mučenje.

Ana Živković, profesorka engleskog jezika u niškoj Osnovnoj školi “Čegar”, priznaje da je i njoj samoj učenje iz knjiga dosadno. Zato je svoje učenika vodila u dubine okeana gde su putem “Skajpa” razgovarali s posadom podmornice. Nedavno su to iskustvo doživeli i sa posadom svemirskog broda.

– Treba naterati decu da progovore strani jezik a ne da samo mehanički ponavljaju reči. Nažalost, retko se kolege odlučuju na inovacije, jer to zahteva više truda i trošenje slobodnog vremena – kaže Ana, koja je u školi osnovala i digitalnu sekciju, a kompanija “Skajp” je proglasila za jednog od ambasadora u obrazovanju koji koriste savremene tehnologije.

Opširnije na Novosti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com