Sport

RAZVLAČE ME, nisam to zaslužio

AFERA ŽIVKOVIĆ – Mladi fudbaler konačno progovorio o Golgoti koju prolazi na pripremama crno-belih na Kipru

Dao sam reč bivšem treneru i Upravi kluba, ostajem do leta, a od 1. jula sam na raspolaganju.

Konačno je progovorio Andrija Živković, koji na Kipru prolazi Golgotu. Nedugo posle saopštenja njegovog agenta, izašao je pred novinare i, na ivici suza, istakao da mu je teško da trenira pod pritiskom, ističući da u Partizanu ostaje do leta. Ipak, nije mogao da precizira da li će tada da produži ugovor sa crno-belima.

– Teško mi je što me na ovakav način provlače po medijima. Nisam to zaslužio. Rekao sam pre nekoliko meseci treneru Zoranu Milinkoviću i Upravi kluba da sam tu do leta, odnosno da sam od 1. jula na raspolaganju – priča Živković.

SASTANAK SA SAIGRAČIMA

Koliko je “afera Živković” uzela maha najbolje svedoči činjenica da je grupa igrača pokušala da razgovara sa Andrijom i ubedi ga da pomogne klubu, odnosno da izabere jednu od dve mogućnosti – produži ugovor ili pristane na transfer. Razgovor je prošao u mirnom tonu, međutim, mladi fudbaler nije promenio stav.

Postoji li mogućnost da ipak ne produžite ugovor, posle svega što je izrekao vaš agent?

– Rekoh, na raspolaganju sam od 1. jula.

Mogli biste sada da produžite, a da se ugovor aktivira na leto?

– Nemam komentar na to.

Kako reagujete na izjave bivših i sadašnjih saigrača, koji vas kritikuju što ne načinite jedan od dva koraka?

– Oni što se sami javljaju treba da znaju da je najvažnije biti čovek, pa onda komentarisati druge. A, što se Saše Ilića tiče, svi znamo da je legenda kluba i nemam ništa protiv njega. Ne znam kako bi neko drugi reagovao u mojoj situaciji, pošto mi je mnogo teško.

Tomić: Treba da produži ugovor

zivkovic 01
Ivan Tomić

Nije lako ni treneru Ivanu Tomiću da drži pažnju ekipe kada svaki dan počinje pričom o Andriji Živkoviću. To se na terenu ne odražava, niti se vide znaci nervoze, ali svakako remeti mir u najvažnijoj fazi priprema. – Saopštenja me ne interesuju, mogu da iznesem mišljenje kao trener. Voleo bih da Andrija ostane i produži ugovor, da ne ode iz kluba bez obeštećenja. Želim da ostane što duže i jednom ode kako dolikuje, jer ovaj klub je imao najveći uticaj na njegovu karijeru, uz omladinsku selekciju sa kojom je bio svetski prvak. Kako se Živković ponaša na treninzima? Da li je odsutan? – Sve obaveze profesionalno ispunjava, ali vidim po njemu da prolazi kroz težak period. Ima li tenzije među ostalim igračima? – Nisam primetio. Razgovaraju sa Andrijom o tome, ali svako od njih nosi nešto u sebi. No, to su neminovne situacije u sportu – kaže Tomić.

Z. I.

Koliko se vi pitate u celoj situaciji? Da li sve konce vuku vaš otac i menadžer?

– Pitamo se svi podjednako. Ali, postoje problemi sa “trećom stranom”, koja se umešala.

Opširnije na Sport.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com