Društvo

Osnovna škola Sveti Sava priredila nesvakidašnju akademiju

Danas na Savindan samo jedna škola u Nišu može da se pohvali da slavi i dan škole, naravno to je osnovna škola Sveti Sava koja je svečanom akademijom danas popodne obeležila školsku slavu ujedno i dan škole. U sali nastavnici, deca, sveštenici ali i policajci, svi sa kojima ova uspešna škola sarađuje.

Pored nastavnog osoblja škole domaćina, na obeležavanju slave došli su i predstavnici Gradske opštine Medijana sa kojima škola dobro sarađuje godinama unazad, među gostima u prvom redu sedeo je i novi načelnik Policijske uprave Niš Ninoslav Mitić, očigledno zbog dobre saradnje ove škole i niških policajaca.12650731 10201327939316600 1934639768 n

Pored uobičajnog sečenja slavskog kolača i ispevane molitve, usledio je pozorišni komad.

Đaci osmog razreda, zadivili su publiku u sali odlično odigranom pričom. Priča o Svetom Savi na način koji dosad nije viđen. Preplitanje generacija, uz probleme u sporazumevanju uz dodate moderne upadice. Radnja predstave smeštena u trenutku koji se upravo dešava sa svim aktuelnim dešavanjima, poput snega koji je pao a ulice zatrpane snegom. Dobra igra svetla, adevkatno propraćena radnja recitacijama i audio zvukovi koji su dolazili u pravom trenutku. Ova večerašnja predstava “amatera” zaslužuje samo pohvale. Osmaci su se potrudili da do detalja uigraju komad, uspelo im je i zbog toga su dobili gromoglasan aplauz i ovacije na samom kraju.

12606899 10201327937876564 1099052359 n

Današnja Svetosavka akademija u osnovnoj školi Sveti Sava u Nišu, bila je drugačija od onoga što smo navikli da gledamo i slušamo na Savindan i baš zbog toga uživali su svi oni koji su bili u sali ove uspešne niške škole.

Redakcija Niških Vesti, još jednom svim đacima čestita Savindan a ovoj školi i dan škole!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com