Sport

Konstantin “kompletan” čeka Vršac

Niški Konstantin danas treću utakmicu u ovoj godini igra u kompletnom sastavu. Danilu Tasiću i Mladenu Vitkoviću istekla je kazna zbog učešća u tuči na meču sa Borcem, a Lazar Mladenović se oporavio od virusa.

Trener Marko Cvetković, napominje da će se Vršcem biti mnogo teže, nego što to tabela pokazuje. Jer, rivalu „gori“ pod nogama, a Konstantin tek treba da, u kompletnom sastavu, dostigne nivo igre koji ga je krasio u finišu prvog dela sezone:

“Siguran sam da Vrščani u Niš dolaze sa velikim motivom, jer se grčevito bore za opstanak. Kako stvari stoje, zbog ne baš sjajnog keficijenta naših klubova u ABA ligi, iz Košarkaške lige Srbije najverovatnije će ispasti tri tima, a oni su trenutno u opasnoj zoni. U prvom delu sezone smo ih dobili u „Milenijumu“, uz jednu stvarno dobru igru, ali od tada su umnogome promenili način igre, podigli nivo agresivnosti i promenili model igre. Sada do izražaja najviše dolazi njihova igra pod košem u kojoj nam najveća opasnost preti od iskusnog Rajka Kljajevića i našeg Nišlije Andrije Simovića. Igraju dosta bolje, iako možda rezultati to ne pokazuju, ali siguran sam da imaju kvalitet za mnogo višu poziciju od trenutne i moramo da budemo veoma oprezni,” potencira Cvetković.

Trener Konstantina kaže da njegov tim još nije u optimalnoj formi. Ruku na srce, i ne treba da bude, jer glavni deo sezone tek dolazi:

“Oni će svakako pokušati da iskoriste neku našu lošiju formu i to što smo dve utakmice igrali bez Vitkovića i Tasića, kao i bez Mladenovića, koji je, na sreću, izašao iz zdravstvenih problema koje je imao, pa je sada potrebno vreme dok neke stvari u našoj igri opet profunkcionišu. Da ne „malerišem“, ali trebalo bi da kompletni dočekamo utakmicu i nadam se da ćemo se podići. Preko nam je potrebno da, pre svega, pružimo dobru partiju, iz koje bismo, nadam se, stigli i do pobede. Sledi nam set utakmica, koje bi mogle da nas uvedu u mirniju fazu prvenstva i koje bi trebalo da nam posluže za podizanje forme pred nastup na Kupu Koraća,” rekao je Cvetković.

Konstantin i Vršac igraju večeras od 20 sati, ulaz u Čair je besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com