Društvo

Sneg okovao Niš

U samom centru grada saobraćaj se odvija normalno ali je u prigradskim naseljima a naročito u niškim selima teško prohodno, potvrdio je za Niške Vesti Dragan Dimitrijević, šef Štaba zimske službe u Nišu.

Gradske ulice su prohodne, ali se teško dolazi do sela u okolini Niša.

“Neprohodno je i dalje na putu Lalinske pojate – Dudulajce gde jak vetar i sneg stvaraju smetove koje putari ne mogu da očiste jer se stalno stvaraju novi. Tu je sneg visine 2 metra i putari neće moći da očiste sve dok se vreme ne popravi. Noćas smo upravo tu vadili zaglavljena vozila, a ja preporučujem da se taj pravac zaobiđe i da se tamo ne ide, dok se vreme malo ne smiri. Postoji alternativni put koji je bolji i treba ga koristiti”, kaže šef Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević za Niške Vesti.

Teško prohodno je i na putu od Kamenice do Cerja, od Niške Banje do Rautova i na putu ka Lazarevom selu, tako da se ne treba kretati ovim saobraćajnicama, dok ne budu bolje očišćene. Putari su noćas bacili čak 40 tona soli, potvrdio je Dimitrijević za naš portal.

Na ćišćenju gradskih saobraćajnica danas je angažovano devet ekipa putara, a lokalne puteve čisti šest ekipa. Na regionalnim putevima raspolažemo sa 11 vozila, koja rade na raščišćavanju snega.

“Kada je ovakvo vreme treba koristiti  javni prevoz ili taksi službu. Najbolje je ostaviti svoje vozilo na parkingu. Kada ste u javnom prevozu ili taksiju uvek ste u kontaktu sa javnim službama koje mogu da vam pomognu. U svom vozilu ste prepušteni sami sebi, uz mogućnost da vam otkaže i mobilni telefon i niste u mogućnosti da pozovete pomoć, kaže Dimitrijević i dodaje: Noćas smo morali da intervenišemo i skoro u ponoć spašavamo porodicu sa dva mala deteta. Na slave i u neobaveznu šetnju idite ili pešaka ili javnim prevozom” odlučan je Dimitrijević.

Zbog snega i leda na kolovozu skraćene su pojedine gradske i prigradske autobuske linije.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kažu da nemaju povećan broj poziva i da nema ni sugrađana koji traže pomoć zbog preloma.

Visina snežnog pokrivača u nišu je trenutno 26 centimetara dok je novog snega napadalo čak 7 centimetara. U mnogim selima u niškom kraju sneg je visok pola metra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com