Društvo

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić: Ništa od smanjenja plata direktora gradskih preduzeća

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da on i Gradsko veće neće moći da učine ništa po pitanju smanjenja plata direktora gradskih preduzeća, dok se ne promeni Statut grada, javlja Beta.

Na konferenciji za novinare nakon poslednje sednice Gradskog veća Perišić je rekao da oni mogu jedino da apeluju na direktore, Nadzorne i Upravne odbore javno-komunalnih i javnih preduzeća da smanje plate.

„Mislim da će izmena Statuta grada, dajući veća ovlašćenja Gradskom veću, moći da natera direktore da budu odgovorniji prema sredstvima koje dobijaju od građana”, izjavio je Perišić i dodao da je nerealno da u mandatu aktuelne gradske vlasti statut bude promenjen.

Perišić je rekao da neformalna radna grupa koju je okupio radi na izmenama statuta više od šest meseci, ali da će to morati zvanično da se uradi, jer je reč o vrlo ozbiljnom poslu.

Prema njegovim rečima, pre usvajanja programa rada gradskih preduzeća, Gradsko veće reagovalo je i uspelo da u nekim preduzećima promeni plate.

Na zvaničnom gradskom sajtu nedavno su objavljene novembarske plate direktora 13 gradskih javnih javno-komunalnih preduzeća.

Na listi prednjači direktor JKP „Gradska toplana” sa neto zaradom 121.976.000 dinara. Na drugom mestu je direktor JKP „Parking servis” sa zaradom 119.783.000 dinara, a na trećem direktor JKP „Direkcija za javni prevoz grada Niša” sa platom 111.732.000 dinara.

Plate direktora „Aerodroma”, Objedinjene naplate „Naisusa” „Nišstana”, Direkcije za izgradnju grada Niša, Gradske stambene agencije, Zavoda za urbanizam i”Mediane” iznose od 103.640 dinara do 90.281.000 dinara.

Na pretposlednjem mestu je direktor „Tržnice” sa zaradom od 68.930 dinara, a na poslednjem direktor „Gorice” sa primljenih 31.696 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com