Društvo

SKANDAL! Kosovski carinici zaustavili srpske studente s paketićima za decu!

Kosovska carina zaustavila je na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije koji su želeli da daruju srpskoj deci na Kosovu i Metohiji novogodišnje paketićie.

Kosovska carina zaustavila je tridesetak studenata iz Novog sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Pazara, zbog paketića koje nose kao humanitarnu pomoć za mališane na Kosovu i Metohiji.

Kosovski carinici saopštili su našim kolegama da na Kosovo mogu da unesu robu čija je vrednost do 170 evra zbog čega je njihov autobus bio zaustavljen na prelazu i čekao oko dva sata dozvolu da uđe na Kosovo i Metohiju, navode studenti koji su se mejlom obratili medijima.

Novogodišnji poklon paketići biće raspodeljeni mališanima u Goraždevcu, Velikoj Hoči, Osojanu i drugim srpskim sredinama u Metohiji.

Inicijatori ove akcije su studenti iz Novog Sada,  priključili su im se studenti svih fakulteta Prištinskog univerziteta iz Kosovske Mitrovice i studenti pravnih fakulteta iz Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com