Sport

NI TURSKA, NI KIPAR: Nišlije pripreme sprovode u Kini!

Radnički iz Niša imaće veoma dobre protivnike u Kini.

Nišlije će deset dana provesti u Kini, a za sada je u planu da se odigraju 3 utakmice u periodu 17.01. do 24.01.2016.

Prvu utakmicu će Radnički odigrati 17. januara 2016. u gradu Džuhaiju u jednom od mnogobrojnih sportskih kompleksa i čiji je kapacitet 40.000 gledalaca, a protivnik će biti kineski fudbalski klub “Tjencin Teda” (Tianjin Teda F.C.) iz Tjencina. Klub iz Tjencina trenira Dragan Okuka. Pored kineskih fudbalera, u ekipi su i poznati internacionalci, pre svih Hernan Barkos argentiski reprezentativac, koji je u svojoj karijeri nastupao i za beogradsku Crvenu Zvezdu, rumunski reprezentativac Kristijan Tanase kao i manje poznati brazilci Vagner i Fonseka.

Druga utakmica po planu bi trebalo da se odigra 21. januara u gradu Šantou, gradu od 1,5 miliona stanovnika, a utakmica će biti odigrana na stadionu univerzitetskog kompleksa, kapaciteta 15 000 gledalaca. Protivnik u toj drugoj utakmici će biti ekipa Lajoning Hongun (LIAONING WHOWIN FC) koja je, takođe kao ekipa Tjencina član kineske Supelige. Ekipu čine uglavnom kineski igraču uz pomoć nekolicine internacionalaca.

Treću utakmicu će Radnički odigrati 24. januara 2016. Šenženu, na Univerzitetskom stadionu, kapaciteta 60 000 mesta, a protivnik će biti Gvanžu (Guangzhou R&F F.C.). Klub Gvanžu je pod “dirigentskom palicom” Dragana Stojkovića-Piksija, koji je preuzeo vođenje kluba u avgustu prošle godine, a jedan od pomoćnika mu je Žarko Đurović, nekadašnji saigrač iz Crvene Zvezde. Ekipa Gvanžua, koju takođe čine, mahom domaći igrači, pojačali su, bivši igrač Valensije Mičel, južno-korejski reprezentativac Jang, član reprezentacije DR Konga, Bokila, Brazilac Renatinjo, a najbolji strelac ekipe je nigerijski reprezentativac Olanare.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com