Magazin

Ovo leči mamurluk

Ako ste ovih dana popili koju čašu alkoholnog pića više, jutro posle može biti teško – kako za vašu glavu, tako i za vaš stomak. Evo šta treba da jedete kako biste olakšali simptome mamurluka.
Počnite sa vodom. Veliku čašu napunite do vrha i ispijte do dna. Vaše telo je dehidriralo i zato vas boli glava. Ako ne pomogne voda, uzmite sok, jer vam je i šećer sigurno pao. Ali nemojte piti sok od pomorandže, limuna ili neki drugi koji je kiseo. Jabuka, kruška, borovnica, jagoda, su bolje rešenje.
Nešto drugo kiselo može da vam prija – krastavci. Bilo da su iz turšije ili tegle, gricnite nekoliko komada. Tako ćete nadoknaditi gubitak vitaminima A i K, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma.
Odličan izvor kalijuma su i banane, a s obzirom na to da se lako i brzo jedu, odlične su protiv mamurluka, ali nemojte baš da navalite. Jedna do dve, ne više od toga, biće vam dovoljne da ublažite simptome mamurluka.
Ako ste gladni, pojedite veće parče hleba, a prijaće vam i orasi, bademi, lešnik.
Oni koji ne mogu da počnu dan bez kafe, treba da znaju da će šolja jake crne kafe ublažiti osećaj umora i glavobolju, ali to olakšanje je samo trenutno i simptomi mamurluka ubrzo će se vratiti u punoj snazi. Što je još gore, kafa je diuretik, pojačava dehidraciju tela što znači da će vam doneti više štete nego koristi.
Aspirin i lekovi na bazi ibuprofena ublažiće ili potpuno otkloniti glavobolju i bolove u mišićima, ali ne bi trebalo da ih pijete ako vas uz to boli stomak ili povraćate.
Vreme leči sve, pa mamurluk. Najbolje bi bilo da se posle doručka i unošenja dovoljno tečnosti lepo vratite u krevet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com