Sport

Novi pehovi za niški Radnički; Povrede i remi u Lučanima

Radnički nije uspeo da prekine niz bez pobeda ni u 17.kolu Superlige odigranom u Lučanima. Nišlije su podelile bodove sa ekipom Mladosti i popele se na 7. poziciju barem dok preostali parovi ne odigraju svoje mečeve danas i sutra.

 

Loše je počelo po ekipu Milana Đuričića koja je već nakon 7 minuta igre pogodila mrežu, ali svoju. Da stvar bude gora, tek oporavljeni Krznarić se prilikom intervencije kod autogola Simunovića povredio i bio primoran da napusti teren pre vremena. Simunović je u pokušaju da spreči centaršut Andrića loše zahvatio loptu i savladao svog čuvara mreže za 1:0.

Saša Stojanović se prvi put upisao u strelce u ovoj sezoni, i to golom iz slobodnjaka nakon Miloševićevog grubog starta nad Arsićem. Od 18.minuta na semaforu je rezultatski egal.

Rezultatski preokret u 33.minutu delo je najboljeg strelca Nišlija, Milana Pavkova, koji je od početka sezone pogađao 10 puta, od toga čak 5 puta iz penala. Tako je bilo i u Lučanima, nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio Pešić a sudija Široki bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Pavkov je i ovog puta bio siguran i precizan za 2:1 za Radnički.

Sa tim rezultatom otišlo se i na pauzu, a osim preokreta niške ekipe viđeno je u prvom poluvremenu i isključenje domaćeg trenera Nenada Milovanovića koji je nakon prigovora sudiji bio poslat na tribine stadiona.

Ipak, radost Meraklija nije dugo potrajala, a domaći su počeli sve više da napadaju gol Živkovića, koji bi verovatno bio heroj utakmice da se završila rezultatom povoljnim po Nišlije, jer je upisao nekoliko neverovatnih intervencija. Ali gol Trifunovića za izjednačenje u 75. nije uspeo da odbrani. Bivši igrač Radničkog naleteo je na odbitak nakon intervencije Živkovića i sa nekih 5 metara zatresao mrežu i doneo izjednačenje svom timu 2:2.

Poslednji minut meča mogao je ponovo da donese preokret i ceo plen Radničkom, međutim prečka je bila saveznik golmana Mladosti pri šutu kapitena Jovanovića a nešto kasnije ni Pavkov nije uspeo da donese pobedu jer je Rosić bio na pravom mestu da odbrani njegov pokušaj.

Na meču se povredio i zamenik kapitena niške ekipe Miloš Petrović pa je tako od mogućih tri Đuričić izvršio dve prinudne izmene. On je nakon meča izjavio: Nastavlja se naša agonija sa povredama igrača i prosto je neverovatno šta nam se dešava. Za nas je posebno koban bio izlazak Petrovića, jer je on imao veoma važnu ulogu u defanzivnoj liniji. Što se tiče same utakmice, moram da budem zadovoljan rezultatom, mada ćemo dugo žaliti za prečkom Jovanovića u poslednjem minutu. Oni su imali svoje šanse, mi smo imali svoje, tako je remi najpravedniji ishod. “

Radnički će u narednom kolu igrati sa Zemunom kod kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com