Zdravlje

6. SAJAM MENTALNOG ZDRAVLJA U NIŠU: Stres i kako ga pobediti

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra povodom obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja organizuje 6. Sajam mentalnog zdravlja pod sloganom „raSTRESi se“ koji će biti održan 10. oktobra u Oficirskom domu u Nišu od 17 do 19 časova.

Koncept Sajma mentalnog zdravlja zasnovan je na predstavljanju svakodnevnih mogućnosti koje možemo iskoristiti za očuvanje sopstvenog mentalnog zdravlja i prevenciju mnogih problema i poremećaja u stresnoj današnjici.

Posetioci Sajma će moći da se informišu o tome kako se sve ponašaju ljudi koji su pod stresom, kako se sve stres može ispoljiti, kako naše viđenje događaja utiče na stres, da li je i kako moguće prevazići ga, ali i ono najbitnije – preventirati.

Gosti 6. Sajma mentalnog zdravlja su Radost života, Centar Novi List, Psihosfera, Alphatone, plesna škola Duende-Dance i Natasha Nikolic Chandra Yoga, sociolog, učitelj joge i meditacije.

U nastavku nedelje mentalnog zdravlja, biće održane i dve radionice.

U petak, 12. oktobra, od 18 do 20 sati održaće se radionica pod nazivom „Stres i vreme“ na kojoj će se učesnici upoznati sa konceptom struktuiranja vremena i na koji način to može biti korisno u regulaciji stresa. Radioncu će voditi Marija Mijatović, Transakcioni psihoterapeut pod supervizijom. Radionica će se održati u maloj sali Studentskog kulturnog centra.

U nedelju 14. oktobra, od 15,30 do 17,30 sati , svi zainteresovani će moći da prisustvuju psihodramskoj radionici, koja će se održati u maloj sali Studentskog kulturnog centra. Vodiće je psihodramski psihoterapeut Jelena Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com