Društvo

4 miliona dinara za PROJEKTE ZA MLADE

Grad Niš je kroz konkurs Kancelarije za mlade ove godine su podržali realizaciju 18 projekata nevladinih organizacija namenjenih poboljšanju i unapređenju položaja mladih u Nišu, i za te namene je iz Budžeta izdvojeno 3 miliona dinara. Pored toga, još milion dinara  opredeljeno je za pomoć neformalnim udruženjima, i to kroz formiranje Resurs centra pri organizaciji Mladi ambasadori.

Gradonačelnik Darko Bulatović je na svečanoj dodeli Ugovora upriličenoj u Gradskoj kući povodom Dana mladih Grada Niša rekao da je Niš grad mladih i da će i dalje nastaviti da na svaki način, i u što većoj meri pomaže mladima. On je podsetio da je najveći problem, ne samo mladih, u Nišu nedostatak posla i radnih mesta, i naglasio da je u Nišu za samo dve godine broj nezaposlenih smanjen sa preko 37.000 na oko 26.000, a da je istovremeno broj zaposlenih nišlija povećan sa 61.000 na oko 77.000 i da je među novozaposlenima upravo i najveći broj mladih, obrazovanih ljudi.

Prvi čovek Kancelarije za mlade Stevan Živković istakao je da je u vreme osnivanja Kancelarije, 2012. godine, Grad iz budžeta za projekte za mlade izdvojio 500.000 dinara, a da je ove godine taj iznos osam puta veći, uz obećanje gradonačelnika da će u narednoj godini novca za projekte za mlade biti još više.

Živković je istakao da je prihvaćeno ukupno 18 projekata isto toliko nevladinih organizacija i udruženja građana, a da se  odobrena sredstva kreću u iznosu od 100 000 do 200 000 dinara  po projektu.

Ove godine konkursom nije bila određena tematika projekata, a najveći broj pristiglih ideja bila je, prema Živkovićevim rečima, vezana za unapređenje bezbednosti mladih, podizanja svesti mladih o ekologiji, medijima i informisanju, EU integracijama i zapošljavanju mladih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com