Servisne

4. Festival matematike u Nišu

Pozivaju se svi nastavnici i učenici, roditelji i svi ljubitelji i poštovaoci matematike, da u subotu, 12. maja 2018. godine posete četvrti festival MATEMATIKA U MAJU 4, u Regionalnom centru Niš, u periodu od 10 do 18 časova. Ulaz je besplatan.

Festival organizuju udruženje Niška matematika NiMat, Regionalni centar Niš i Centar za promociju nauke Beograd. 

Veliki broj radionica sa interaktivnim postavkama za sve uzraste, kao i predavanja poznatih matematičara obeležiće ovogodišnji Festival matematike, koji četvrti put u Regionalnom centru organizuje udruženje NiMat.

Cilj ovog festivala je promocija matematike i njeno povezivanje sa drugim naučnim oblastima, ali i sa procesima i pojavama u svakodnevnom životu. Učesnici i nastavnici koji dovedu svoje učenike dobijaju potvrde o stručnom usavršavanju.

I ove godine festival ima međunarodni karakter, kako u vidu predavanja za nastavnike, tako i u organizaciji interaktivnih radionica, jer na festivalu učestvuju nastavnici i učenici iz srpske škole “Nikola Tesla” iz Budimpešte, Mađarska.

U organizaciji udruženja nastavnika NiMat 14. maja će biti održano predavanje ”Prebrojavanje i upoređivanje beskonačnih skupova”. Predavač je prof. dr Pankaj Džain sa Departamana za matematiku Južnoazijskog univerziteta Akbar Bavan u Indiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com