Sport

38. SPORTSKI BAL: Nominacije za najbolje sportiste

38. Sportski bal u Nišu koji se organizuje svake godine povodom izbora sportista grada Niša biće održan u ponedeljak, 26. decembra, najavio je gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport, Branislav Kačar.

Trideset osam godina ove manifestacije daje značajan kredibiltet sekciji sportskih novinara, koja je kroz sve tehničke i finansijske nedaće opstala, kao svojevrsni nadzornik niškog sporta, rečeno je u Gradskoj kući.

”Godina koja će uskoro biti za nama ostavlja prostora za umereni optimizam. U kolektivnim sportovima, Niš ima superligaše koji su solidno plasirani nakon jesenjeg dela. Može svakako i bolje, ali u postojećim okolnostima treba biti realan. U pojedinačnim sportovim beleži se trend dobrih rezultata pogotovo u borilačkim sportovima, streljaštvu i sportskom penjanju. Želim niškim sportistima da poručim – da Grad vidi šta radite, da ste važni za ovaj grad i da ćemo i u budućnosti puno očekivati, ali i sa naše strane i više pružiti sportistima. Grad se trudi da Niš bude na sportskoj mapi sveta jer predstavlja važno mesto za mlade“, reako je većnik Branislav Kačar.

38.Sportski bal i ujedno dodela sportskih priznanja, a u konkurenciji za “Najboljeg sportistu Niša” su džudista Kinezisa Miroljub Ivezić, kajakašice Gusara Milica Kostov i Kristina Petrović, i Jelena Stamenković iz Gimnastičkog kluba Niš.

Za priznanje “Najbolji mladi sportista” konkurišu Staša Gejo iz PAEK-a Niš, Milan Mihajlović iz Džudo kluba Kinezis i Jana Ćirić iz plivačkog kluba Sveti Nikola.

Za priznanje “Najbolji sportski kolektiv” boriće se Odbojkaški klub Niš, Ženski rukometni klub Naisa ili Gimnastički klub Niš.

Specijalna priznanja ove godine su dobili Fudbalski klub Filip Filipović, Sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom Nais i trener Mašinca Perica Krstić.

Nagrada “Sportsko srce” otišla je džudistima Kinezisa, Igoru Nurkiću, dok će nagradu “Sportska ličnost godine” poneti vaterpolista Sava Ranđelović i košarkaš Stefan Jović.

Nagradu “Novinar godine” dobiće urednik sportske rubrike “Narodnih novina” Dušan Jocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com