Sport

STAŠA GEJO do polufinala u Kini

Na Svetskom omladinskom prvenstvu u penjanju veštačkih stena u Kini/ orig.World Youth Climbing Championship 2016, mlada Nišlijka Staša Gejo došla je do polufinala, zajedno sa 20 najboljih penjača sveta. Do finala nije stigla zbog neobičnih propozicija takmičenja.

World Youth Climbing Championship 2016. u kineskom gradu Guangzhou počeo je 8. novembra i Staša Gejo se našla među 20 najboljih penjača sveta. Kako je pre nekoliko sati objavio njen otac, Slobodan Gejo, mlada Nišlijka nije ušla u finale.

Nismo uspeli da uđemo u finale. U prvih šest na svetu. Samo je jedan bolder problem odlučivao o tome. Jedini koji je bilo moguće popeti ove večeri, od ponuđena četiri. Sav trud u pokušajima na prva tri i sakupljeni bonusi su pali u vodu, jer kome je “legao” zadnji problem, taj je ušao u finale.Da li je to dobro za sport i progres penjanja? Ali, o “sudijskom ubeđenju” ne treba raspravljati?! I, “ko gubi ima prava da se ljuti”! Život ide dalje. Pamtićemo Kinu i paziti se u buduće ovakvih situacija,“ napisao je.stasa

Staša Gejo rođena je u Nišu 25. novembra 1997. godine i najuspešnija je niška sportiskinja. Članica je Planinarsko alpinističko ekspedicijskog kluba Niš, a samo u prošloj godini osvojila je Svetski šapionat za mlade u disciplini bolder , Svetski šampionat za mlade u kombinaciji tri discipline (bolder, težinsko penjanje i brzinsko penjanje), bila je prva na Evropskom prvenstvu i Evropskom kupu za mlade u bolderingu, a prošlu godinu završila je na prvom mestu u generalnom plasmanu u disciplini boldering.

U septembru ove godine na takmičenju u Parizu, u konkurenciji 87 seniorki iz 53 zemlje Gejo je zauzela sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u bolderingu.

Juniorsko prvenstvo u Kini na kome je uspela da izbori ulazak u polufinale, biće ujedno i poslednje takmičenje u ovoj kalendarskoj godini za najtrofejniju nišku sportiskinju.

Čestitamo!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com