Društvo

GALIJA slavi 40 godina karijere

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl “Nešto me goni”, povodom 40 godina karijere ovih niških muzičara. Singl je ujedno i najava novog albuma Galije, koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Frontmen Nenad Milosavljević opisuje “Nešto me goni” kao pesmu sa “neverovatno pozitivnom energijom”, koja na simboličan način govori o muzičarima i ostalim umetnicima koji postoje i rade 30, 40 ili 50 godina.

“Sve nas zamišljam kao maratonce. Sada, pri kraju karijere, trčimo počasni krug. Možda i poslednji”, objašnjava Neša Galija.

Na stihove Predraga Pece Milosavljevića, muziku za “Nešto me goni” je napisao Nenad Milosavljević, koji je napravio i aranžman, zajedno sa poznatim producentom Sašom Habićem.

Poletnu pop-rok pesmu, uz elemente progresivnog roka, koji podseća na Galijine početke 1976. godine, potcrtava i daje joj neočekivani prizvuk irskog folka, gitara Dragutina Jakovljevićeva Gute.

“Guta nije samo svirač gitare. On uvek ozbiljno utiče na aranžman i daje pesmi neverovatan tok. ‘Nešto me goni’ je krenula u novom pravcu kad smo čuli gitaru. To je interakcija koja pokazuje zašto je bitno da su u timu svi kreativci. Saša Habić je među najboljima, ako nije i najbolji producent na našim prostorima. On je prepun ideja. Postali smo kao porodica. Dugo se nisam toliko radovao novom albumu”, kaže Neša Galija.

Galija naslovnaFoto: Ivan Grlić

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”…

Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su “Skadarska”, “Trube”, “Da li si spavala”, “Da me nisi”…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com