Sport

Mašinac u plej-ofu, Radnički poražen

Prilično loš učinak imali su najbolji niški klubovi ovog vikenda. Osim fudbalerki Mašinca koje su odličnom partijom osigurale mesto među četiri najbolje ekipe, kao i dobrog izdanja odbojkaša, ostali su pretrpeli poraze.
Brojna odsustva uzela su danak, pa je Radnički poražen od Javora u Ivanjici sa 2:0 (1:0). Iako borbeni, mlađi igrači nisu mogli da pruže jači otpor, a golove su primili u 8. i 80. minutu od Bjedova i Milovića. Loš rezultat neće uticati na poziciju Nišlija na tabeli – oni će zadržati peto mesto, s obzirom na to da je i Mladost poražena. Ipak, bodovno su se udaljili od vodeće četvorke: Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Napretka, od kojih su svi zabeleželi pobede u 15. kolu. Tim Milana Rastavca će za dve nedelje gostovati Čukaričkom, nakon pauze u domaćem prvenstvu zbog obaveza reprezentacije.

Fudbalerke Mašinca osigurale su prolaz u plej-of tri kola pred kraj ligaškog dela takmičenja! One su dominantnom igrom savladale kruševački Napredak sa 7:0. Nišlijke su definitivno izašle iz krize i ponovo uhvatile pobednički ritam, ostvarivši i četvrtu pobedu u nizu. Sledećeg vikenda one će gostovati ekipi Sloga Radnički koji se nalazi na trećoj poziciji. Ova dva tima su u prvom delu takmičenja podelila podove.

Konstantin ni ove nedelje nije uspeo da zabeleži trijumf i pored mnogo neizvesnije završnice. Za razliku od prethodnih mečeva, Nišlije su bolje igrale u drugom delu delujući mnogo kompaktnije nego u početku, pa je utakmica završena rezultatom 61:63. Kako je niški tim jedini koji i dalje nema pobedu, nalaze se na poslednjem mestu na tabeli. Oni će težak zadatak imati sledeće nedelje jer gostuju Dinamiku iz Beograda – ekipi koja se nalazi na prvom mestu Košarkaške lige Srbije.

Ni košarkašicama Studenta ne ide bolje. Tako su ove nedelje odigrale dve utakmice i iz obe izašle poražene. Spartaku su parirale tokom čitavog prvog poluvremena i na pauzu otišle sa -3, ali usledio je ogroman pad pa su u trećoj četvrtini dale tek sedam poena. To nije mogla da popravi ni poslednja deonica koja im je ubedljivo pripala, za konačan rezultat od 62:56. Sa Partizanom je situacija bila potpuno drugačija – ubedljiv poraz bez realnih izgleda za preokret sa 69:82. Niški tim se sa dve pobede i pet poraza nalazi u donjem delu tabele, na 9. mestu.

Odbojkaši Niša zabeleležili su trijumf nad Spartakom iz Ljiga sa 3:1. Oni su diktirali tempo tokom čitave utakmice, a pad se desio samo u završnici trećeg seta koji su tesno izgubili. Ovom pobedom oni su zadržali petu poziciju sa skorom 2-2. U sledećem kolu gostovaće ekipi Klek Srbijašume, koja u dosadašnjem toku takmičenja ne zna za pobedu.

I pored prilično sigurne igre na svom terenu, rukometašice Naise i dalje su bez pobede u gostima. U neizvesnoj utakmici koja se gotovo čitava igrala gol za gol, Nišlijke su prokockale šansu pri rezultatu 24:24, nakon čega je stigla kazna ekipe Junior, koja je slavila sa 26:24. Tim Svetislava Jovanovića zadržao je četvrtu poziciju, a sledećeg vikenda dočekaće prvoplasirani Medicinar iz Šapca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com