Zdravlje

Smenjena direktorka Toponice Albina Vlastelica, umesto nje Milan Stanojković

Dugogodišnja direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici Albina Vlastelica nije više na toj funkciji. Ona je odlukom Ministarstva zdravlja smenjena pre isteka mandata. Novi direktor ove bolnice je Milan Stanojković, koji je Niškim Vestima potvrdio da vrši funkciju dužnosti direktora bolnice.

VD direktora bolnice je od danas dr Milan Stanojković koji je, podsetimo, već bio na čelu ustanove od 2005. do 2008. godine. U međuvremenu je radio u Službi intenzivnog i poluintenzivnog psihijatrijskog tretmana na prijemnom muškom odeljenju.

“Rešenje o mom postavljenju na mesto prvog čoveka bolnice u Gornjoj Toponici dobio sam pred kraj radnog vremena. Ministartsvo je takav dopis poslalo. Ne znam za razlog zbog kojeg je dr Albina smenjena, ali mislim da nisu u pitanju skorašnja dešavanja i smene koje su se desile sredinom meseca u tzv. sedmom paviljonu kod škole Ćele Kula i dolaska inspekcije ministartsva zdravlja”, naglasio je Stanojković.

Naime, sada već bivša direktorka Vlastelica je, kako nezvanično saznajemo, sredinom oktobra smenila nekoliko zaposlenih u Centru za zaštitu mentalnog zdravlja Medijana koje je istureno odeljenje Specijalne psihijatrijske bolnice Gornja Toponica. Među njima je i glavna medicinska sestra.

Prema našim saznanjima, niko nije otpušten već je urađen premeštaj zaposlenih, posle interne kontrole u bolnici i na osnovu koje je zaključeno da dokumentacija nije rađena kako treba.

Novo-stari direktor bolnice u Gornjoj Toponici, Milan Stanojković je za Niške Vesti dodao da će nastaviti sa reformama na kojima je radio tokom trogodišnjeg mandata, jer mu sada to omogućava i poglavlje 23 koje bi Srbija trebalo da otvori u pregovorima sa EU, koje se u jednom delu se odnose i na tretman osetljivih društvenih grupa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com